Partnerbedrijf ZON fruit & vegetables

Facts & figures Logo Zon Holding
Opgericht: 1915
Algemeen directeur: Michiel F. van Ginkel
Medewerkers: 135
Omzet: 330 miljoen euro (2015)
Diensten: verkoop en marketing, schap- en versmanagement, productontwikkeling, verpakkingen
Producten: blad- en stengelgroenten, knolgroenten, koolgroenten, peulvruchten, steenvruchten, vruchtgroenten, zacht fruit
Website: www.royalzon.com
Over: ZON fruit & vegetables is een coöperatie met 260 aangesloten telers die zorgen voor de aanvoer van vers geoogste groenten en fruit. ZON regelt de verkoop en marketing van de producten in binnen- en buitenland en ondersteunt op het gebied van logistiek, verpakken en sorteren van groente en fruit.  Het bedrijf is in negentig jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke voedingstuinbouwcoöperatie in Europa. ZON fruit & vegetables is onderdeel van ZON Holding die verder bestaat uit de divisies ZON Zachtfruit en bedrijventerrein Fresh Park Venlo. ZON fruit & vegetables is gevestigd op bedrijventerrein Fresh Park Venlo.
Partner van HAS omdat… ZON fruit & vegetables vervult, als voortzetting van de in 1915 opgerichte Coöperatieve Veilingvereniging, een centrale functie in de tuinbouwsector in de regio. De mogelijkheden binnen ZON zijn zeer divers: van kwaliteit tot verkoop en van logistiek tot financieel en administratieve ondersteuning.