Bright Box Venlo

Een expertisecentrum voor daglichtloze meerlagenteelt ofwel city farming. Dat is BrightBox. Door het ideale groeirecept voor een plant te bepalen –licht, lucht, temperatuur, voeding, water en substraat- bereiken we het beste resultaat voor de klant. Een hogere opbrengst, bijvoorbeeld. Een lagere kostprijs, snellere teelt, betere kwaliteit of lekkerdere smaak. Wij onderzoeken, produceren, leiden op en delen onze kennis. Uniek in Europa. In een gesloten omgeving openen wij de toekomst van voeding.Wat is CCGS?

In een ‘Competely Controlled Growing System’ krijgt een plant exact wat deze nodig heeft om te groeien. Planten krijgen in zo'n klimaatkamer alleen de allerbeste kleuren licht, hoeveelheid licht, daglengte, temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-, water- en nutriëntenhoeveelheid. Op een zeer nauwkeurige manier, volledig gecontroleerd.

In kassen worden nu al veel aspecten gereguleerd, maar daar maakt men nog zoveel mogelijk gebruik van daglicht. In een klimaatkamer krijgt een plant het licht van led-lampen. Omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met daglicht, kunnen planten in een klimaatkamer in meer lagen, dus boven elkaar, geteeld worden. Hierdoor is de opbrengst van de planten (bijv. aantal kroppen sla) per vierkante meter veel hoger. Daarnaast groeien bijna alle planten (bijv. potjes met kruiden) het hele jaar beter dan in de kas en is de kwaliteit het hele jaar optimaal.

In een volledig gecontroleerd teeltsysteem sluit je weersomstandigheden uit en kun je dus vrijwel overal ter wereld een teelfaciliteit neerzetten.

In de Innovatoren te Venlo worden drie grote klimaatkamers gebouwd waarin op deze volledig gecontroleerde manier groenten en kruiden geteeld kunnen worden. Het 'CCGS' is een van de eerste faciliteiten voor gecontroleerde teelt van deze grootte. Nederland loopt hiermee wereldwijd voorop in de ontwikkeling van de moderne tuinbouw. Het 'CCGS' wordt gebouwd in het atrium van de Innovatoren en is een van de eerste bedrijven op de Brightlands Greenport Campus Venlo.
 

Bright Box Venlo

Lees het laatste nieuws over BrighBox Venlo op de website: Brightbox-venlo.nl