Curriculum Vitae Annet Roodenburg

Lector Annet RoodenburgAnnet Roodenburg heeft na haar promotie aan de Wageningen University & Research/Universiteit Utrecht, 16 jaar bij Unilever als voedingskundig wetenschapper gewerkt in onderzoek en managementfuncties. Hierbinnen was ze 2 jaar gedetacheerd bij Gezondheidswetenschappen van Vrije Universiteit Amsterdam.

Sinds november 2010 is zij Lector Voeding & Gezondheid aan HAS Hogeschool waar ze verantwoordelijk is voor de kennisontwikkeling rondom het thema Voeding en Gezondheid, aanvankelijk voor 1 dag/week.
Sinds september 2012 werkt ze fulltime bij HAS Hogeschool. Daarnaast was ze van januari 2013 tot januari 2015 programmaleider van het Centre of Expertise Food.

Sinds maart 2013 is zij bestuurslid (voorzitter vanaf maart 2028) van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen. 

Zij is schrijver van het boek ‘E-nummers en Berengeluiden’ met daarin 43 gesprekken over voedsel en voeding met diverse spelers uit de voedselketen, een bundeling van blogs gepubliceerd van april 2016 tot december 2018.