Afgeronde projecten

Voedingsmiddelensector en gezondheid (afgerond):

De voedingsmiddelensector bepaalt het aanbod aan voedingsmiddelen en bepaalt daarmee ook hoe gemakkelijk de gezonde keuze is voor de consument. Het voedingsmiddelenbedrijfsleven zelf is ook onderwerp van studie van het lectoraat Voeding en Gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in het gezonder maken van het aanbod aan voedingsmiddelen. In 2011 is bij 110 bedrijven specifiek naar innovatie in gezondheid gevraagd (Vree et all). In 2013 was de focus breder en is voor het Centre of Expertise Food, aan bedrijven in de food sector gevraagd welke thema’s zij belangrijk vinden (Roodenburg et al). In 2014 is het Food Trendpanel geïnitieerd. In 2014, 2016 en 2017 hebben bedrijven mee gedaan aan een enquête waarin vragen worden beantwoord over  innovatie, duurzaamheid, de consument en gezondheid. 

Looptijd 2011-2017
 

Meer lezen: