De winnaars van de HAS awards 2016 zijn bekend!

Nieuws 16 juni 2016
Winnaars HAS Awards 2016 - HAS Year Event 2016

De winnaars van de HAS Awards 2016 in de categorieën Jong Talent, Duurzame Samenwerking en Beroepsopdracht zijn respectievelijk student Joshua van Wersch, Vasteplantenkwekerij Lucassen en Texplor Benelux.

Voor de 5e keer werd op 16 juni jl. bij HAS Hogeschool het jaarlijkse HAS Year Event gehouden mét de uitreiking van de HAS Awards in 3 categorieën: Jong talent, Duurzame samenwerking en Beroepsopdracht. De winnaars zijn respectievelijk student Joshua van Wersch, Vasteplantenkwekerij Lucassen en Texplor Benelux. Ruim 300 studenten, medewerkers en externe relaties van HAS Hogeschool bezochten het HAS Year Event 2016.

Winnaar categorie Jong Talent:
Joshua van Wersch zet eigen bedrijf De Varkenshoederij op

Joshua van Wersch - Winnaar HAS Awards 2016Joshua van Wersch woont met zijn ouders in een voormalige boerderij in het Zuid-Limburgse Mechelen en studeert Dier- en veehouderij. Hij studeert af via de richting Topklas Ondernemen. Omdat hij iets significants wil betekenen voor de wereld en niet stil kan zitten, wilde hij een eigen bedrijf opzetten. Dit werd De Varkenshoederij. Dat betekent dat hij een groep varkens heeft die het gehele jaar buiten lopen op het land. In de lente en zomer lopen ze bijvoorbeeld op grasland,  in de herfst bevinden ze zich op akkers en ruimen de resten van de oogst op. En in de winter ruimen ze het bos op. In Limburg is hij daarmee uniek.

Winnaar categorie Duurzame Samenwerking:
Studenten helpen Astilbe van Lucassen naar hoger niveau

Lucassen - Winnaar HAS Awards 2016Vasteplantenkwekerij Lucassen is een partnerbedrijf van HAS Hogeschool, locatie Venlo. Het is een kwekerij van 40 hectare waar op grof maasduinenzand 350 soorten planten gekweekt worden. Het bedrijf richt zich op wortelstokken en kweekt in totaal 6 miljoen planten die via 150 business partners aan klanten over de hele wereld verkocht worden. In 2013 won Lucassen met de Astilbe ‘Look at me’ de gouden medaille voor Beste Nieuwigheid op de vakbeurs Plantarium. Studenten deden binnen een project onderzoek naar de markt om te kijken waar we de plant het beste konden afzetten. Ook dachten ze na over de naam en een uitbreiding van de lijn.

Winnaar categorie Beroepsopdracht:
Studenten bekijken voor Texplor geo-elektrische meetmethode

Texplor - Winnaar HAS Awards 2016Texplor Benelux is een bedrijf gespecialiseerd in lekdetectie op 3 gebieden: milieu, bouw en civiel. Ook voeren ze geofysische onderzoeken uit om de bodemopbouw in te beeld te brengen en bodemverontreiniging kwalitatief vast te kunnen stellen. Ze gebruiken daarvoor een nieuwe geo-elektrische meetmethode die niet destructief is. Zo kunnen ze een gebied in kaart brengen zonder daarvoor bijvoorbeeld in de bodem te hoeven boren en schade aan te richten. Om de ontwikkeling van deze methode een stap verder te brengen, schakelden ze studenten van de opleiding Milieukunde in voor een beroepsopdracht.