Jouw stem bepaalt! Wint jouw favoriet in de categorie Duurzame Samenwerking Grootbedrijf die HAS Award?

Nieuws 5 juni 2018

De genomineerden in de categorie Duurzame Samenwerking Grootbedrijf zijn:

 • Suiker Unie,
 • Darling Ingredients en
 • ZON fruit & vegetables.

HAS Hogeschool presenteert: het HAS Year Event 2018 met de jaarlijkse uitreiking van de HAS Awards in 4 categorieën: Jong & Ondernememd, Duurzame Samenwerking MKB, Grootbedrijf en Non-profit. 
Bekijk video’s van de genomineerden op www.hasyearevent.nl en stem op jouw favoriet! Stemmen kan tot 14 juni.


De genomineerden in de categorie Duurzame Samenwerking Grootbedrijf zijn:

 1. Suiker Unie: Studenten werken 2 jaar op rij mee aan project Biodiversiteit en Bietenteelt

  Suiker Unie is onderdeel van de Coöperatie Royal Cosun. Suiker Unie verwerkt suikerbieten tot diverse producten, met als doel de suikerbiet op duurzame wijze zoveel mogelijk te verwaarden. Suiker Unie werkt al jaren samen met HAS Hogeschool. Deze samenwerking is er in de vorm van afstudeeronderzoeken, projecten, gastlessen en excursies. Zo komt er sinds 2011 elk jaar een groep eerstejaars studenten Milieukunde tijdens de campagne op bezoek voor een excursie en uitleg over onze waterzuiveringsinstallatie. In 2014 en in 2015 hebben 2 groepen HAS-studenten meegewerkt aan het project Biodiversiteit en Bietenteelt. De opdracht aan beide studentengroepen was om Suiker Unie te helpen bij het communiceren van teeltmaatregelen met een positieve impact op biodiversiteit naar onze bietentelers.
   
 2. ZON Fruit & Vegetables: Studenten onderzoeken hoe ze de klokfunctie van ZON kunnen versterken

  Al ruim 100 jaar is ZON actief in de internationale wereld van groenten en fruit. Onder de naam ZON Fruit & Vegetables verkoopt de organisatie groente en fruit in Nederland en ver daarbuiten. Daarnaast heeft het bedrijf een breed scala aan teler- en klantgerichte activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. ZON biedt stagiaires de gelegenheid om hier kennis en ervaring op te doen en kijkt bovendien samen met HAS hogeschool naar mogelijkheden voor afstudeerprojecten, gastcolleges en excursies. Ook nodigt ZON de HAS regelmatig uit voor co-creationworkshops. Recente projecten zijn een afstudeeronderzoek voor het versterken van de klokfunctie van ZON en een verkennend onderzoek door een groep studenten om nieuwe ideeën voor paprikaconcepten te ontwikkelen.
   
 3. Darling Ingredients: Studenten werken aan projecten rondom vleestoepassingen

  Darling Ingredients is een wereldspeler in de innovatieve en duurzame verwerking van specifieke organische reststromen en dierlijke bijproducten met het doel hieraan toegevoegde waarde te geven. HAS Hogeschool werkt al enkele jaren op verschillende manieren samen met Darling Ingredients via afstudeeropdrachten, adviestrajecten, in company-opleidingen, gastcolleges, stages, excursies en onderwijsopdrachten. Ook maakt Darling Ingredients voor onderzoek regelmatig gebruik van de voedingsmiddelenhal bij HAS Hogeschool. Darling Ingredients International, een van de divisies van Darling Ingredients, werkt continu aan het opwaarderen van de grondstofstromen die bij het bedrijf binnenkomen tot een niveau waarop ze iets extra’s kunnen bieden aan in dit geval vleesproducten. Verschillende stagiaires hebben hier de afgelopen jaren aan meegewerkt.
   

Programma en aanmelden

Bekijk hier het programma van het HAS Year Event 2018 en meld je aan!