Jouw stem bepaalt! Wint jouw favoriet in de categorie Jong & Ondernemend die HAS Award?

Nieuws 31 mei 2018
Genomineerden Jong talent HAS Year Event - HAS Hogeschool

De genomineerden in de categorie Jong & ondernemend zijn: 

- Jeanne van Ittersum van Trash’ure Taarten,

- Peter Derks en Roland van Balen van

- De Spijsbereiders en Folkert de Jong van Albinsecta.

HAS Hogeschool presenteert: het HAS Year Event 2018 met de jaarlijkse uitreiking van de HAS Awards in 4 categorieën: Jong & Ondernememd, Duurzame Samenwerking MKB, Grootbedrijf en Non-profit. 
Bekijk video’s van de genomineerden op www.hasyearevent.nl en stem op jouw favoriet! Stemmen kan tot 14 juni.


De genomineerden in de categorie Jong & Ondernemend zijn:

 1. Albinsecta: Folkert de Jong kweekt, verwerkt en promoot krekelpoeder voor in je smoothie

  Folkert de Jong is 4e jaars student Bedrijfskunde en agrifood-business op HAS Hogeschool en heeft samen met zijn vader en broer naast hun pluimveehouderij een krekelkwekerij opgezet: Albinsecta. Ze kweken en verwerken krekels voor de humane consumptie. Folkert studeert af via het speciale ondernemerstraject Topklas Ondernemen. Om zo efficiënt mogelijk op grote schaal krekels te kunnen kweken, hebben Folkert en zijn vader en broer onder meer zelf een watersysteem ontwikkeld dat uniek is binnen de krekelsector en heel duurzaam: het kost 2000 keer meer water om dezelfde hoeveelheid dierlijk eiwit te produceren. Ook hebben ze een manier bedacht om krekels in het dagelijkse menu van consumenten in te passen. Ze verwerken de krekels tot een poeder en dat poeder kun je makkelijk toevoegen aan bijvoorbeeld smoothies, yoghurt en roerbakmaaltijden. 
  Albinsecta - has year event - HAS Hogeschool
 2. De Spijsbereiders: Roland van Balen en Peter Derks van geloven in eigenheid en ándere concepten

  Roland van Balen en Peter Derks uit Den Bosch ontmoetten elkaar op de opleiding Food Innovation en het klikte meteen. Ze hebben beiden een horeca-achtergrond en volgden de specialisatie Food Design én het afstudeertraject Topklas Ondernemen. Ze startten binnen dit traject het bedrijf de Spijsbereiders en ontwikkelden inmiddels verschillende eigenzinnige concepten en producten zoals de Fantosti en pop-up restaurant Anderhalf. Fantosti is volgens Roland van Balen en Peter Derks de beste tosti die ze konden maken: met goed brood, mooie ingrediënten, uitgesproken smaken en met liefde belegd. Pop-up restaurant Anderhalf is een prestigeproject waarmee ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Het uitgangspunt van de Spijsbereiders? Ze geloven in eigenheid en concepten die anders durven te zijn.
  Spijsbereiders HAS Year Event - HAS Hogeschool
 3. Trash'ure Taarten: Jeanne van Ittersum bakt taarten van weggegooid eten uit Nijmegen

  Jeanne van Ittersum studeerde in 2017 af aan de opleiding Milieukunde op HAS Hogeschool. Nu doet ze de kopopleiding Docent in de Groene sector aan Aeres Hogeschool. Daarnaast heeft ze met businesspartner Monique van Neerven het bedrijf Trash’ure Taarten waar ze de YouthStart European Entrepreneur Award 2017 mee won. Ze maken hartige en zoete taarten van weggegooid eten uit de regio Nijmegen. Ze werken daarvoor samen met 24 regionale AH’s, een industriële bakker uit de buurt en groente- en fruitgroothandelaren. Ze leveren de taarten vooral aan bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een duurzamere invulling van hun catering. Zo dragen ze gemakkelijk bij aan het tegengaan van voedselverspilling. In de toekomst hopen ze de taarten te kunnen laten bakken door mensen met een migratieachtergrond die moeilijk aan een baan komen.
  Trashure Taarten HAS Year Event - HAS Hogeschool


Programma en aanmelden 

Bekijk hier het programma van het HAS Year Event 2018 en meld je aan!