Nieuwe ondernemersvereniging Zuidwestelijke Delta voor (bijna-)afgestudeerden

Nieuws 17 juni 2017
HAS Hogeschool Ondernemen

"De vereniging heeft als doel (jong) ondernemersinitiatief in de regio te ondersteunen."

Er is een nieuwe ondernemersvereniging voor afgestudeerden van HAS Hogeschool in oprichting die zich specifiek richt op de Zuidwestelijke Delta. De vereniging heeft als doel (jong) ondernemersinitiatief in de regio te ondersteunen. Veel oud-studenten in de Zuidwestelijke Delta missen na hun afstuderen de mogelijkheid om in hun nabije omgeving met ‘peers’ te kunnen sparren.

Voorzitter en secretaris

Kees den Boer is voorzitter van de nieuwe vereniging i.o. Hij studeerde 2 jaar geleden af aan HAS Hogeschool en is als ondernemer actief in de landbouwmechanisatie en akkerbouw op Tholen (Zeeland). Martijn Hendrickx is secretaris. Martijn is op dit moment aan het afstuderen via het speciale studieprogramma Topklas Ondernemen en bouwt een vollegrondsgroentebedrijf uit met een eigen moderne verwerkingsunit in Ossendrecht (West-Brabant). Beiden hebben bestuurservaring in (regionale) agrarische jongerenverenigingen.

HAS Hogeschool Zuidwestelijke Delta           HAS Hogeschool Ondernemen

Kees den Boer en Martijn Hendrickx.

Link met de HAS

HAS-docent Koos Dekker ondersteunt Kees en Martijn. Koos is ruim 25 jaar aan de HAS verbonden. Hij is economiedocent, één van de founding fathers van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness en altijd al nauw betrokken bij alles rondom ondernemerschap binnen en buiten de HAS. Hij is in het verleden een aantal jaar docent bij Topklas Ondernemen geweest, vervolgens heeft hij het 4e jaars programma ‘Ondernemen in het familiebedrijf’ ontwikkeld waar hij nog altijd coördinator van is en hij is al een aantal jaren jurylid van de verkiezing agrarisch ondernemer van het jaar. Koos woont inmiddels al een hele tijd in de regio (Zuid-Holland). Koos vormt de linking pin naar de HAS, voorziet de (oud-)studenten van advies waar nodig en stelt zijn ruime netwerk (onder meer hele generaties HAS-afgestudeerden maar ook vele anderen) ter beschikking voor de organisatie van interessante en inspirerende bijeenkomsten.

Geïnteresseerde (oud-)studenten van HAS Hogeschool kunnen zich aanmelden bij Martijn Hendrickx: m.hendrickx@student.has.nl.