Prei- en aspergeplantenkwekerij Lenders sluit partnership met HAS Hogeschool

Nieuws 12 oktober 2017
Lenders HAS Hogeschool

"Het delen van onze ervaringen is zonder twijfel leerzaam en inspirerend voor studenten van de HAS”, zegt Ruud lenders.

Lenders BV - een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in de opkweek van prei- en aspergeplanten - is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Lenders BV zal haar kennis en ervaring met betrekking tot het opkweken van planten  via stages en gastcolleges gaan delen met studenten van de HAS. Dit met als doel het onderwijs zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk.

Superseedlings

Lenders is dè specialist in preiplanten. Voor de levering van vroege preiplanten beschikken ze over teeltlocaties in Marokko, Portugal en Kessel. In Marokko worden naast de losse preiplanten ook ‘superseedlings’ en biologisch opgekweekte superseedlings geteeld.

Lenders HAS Hogeschool

Inspirerende bedrijfsbezoeken

Om studenten kennis te laten maken met de wereld van de plantenopkweek, gaat Lenders niet alleen stageplaatsen bieden aan studenten, maar zullen ook gastcolleges worden verzorgd. Hierbij ligt de focus op kwaliteit, productontwikkeling, teelttechniek en de opkweek. Daarnaast zal Lenders studenten van de HAS informeren over bio teelt van preiplanten. “Een groeiende markt waar nog vraagtekens genoeg bij zijn en waar nog veel valt te ontdekken. Het delen van onze ervaringen is zonder twijfel leerzaam en inspirerend voor studenten van de HAS”, zegt Ruud lenders. Zo is de samenwerking met scholen een goede stap voorwaarts om de aansluiting tussen bedrijfsleven en opleiding te vergroten.

Partnerbedrijven van HAS Hogeschool

De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim tachtig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastcolleges, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.