Topproject: Dutch Future Egg richt zich op een vernieuwde legpluimveesector

Nieuws 17 september 2018
Dutch Future Egg - HAS Hogeschool

HAS Hogeschool is een van de consortiumpartners en draaide sinds 2016 zo’n 30 afstudeerprojecten.

Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige project Dutch Future Egg dat eind dit jaar afgesloten wordt. Afgelopen juni presenteerden studenten en medewerkers enkele van die projecten op de VIV, een toonaangevende internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij.

Activiteiten HAS Hogeschool

HAS Hogeschool participeert in 3 werkpakketten die zich richten op korte ketens en business modellen, productinnovatie en productontwikkeling.  “Voor de HAS is samenwerken met het werkveld onontbeerlijk voor goed onderwijs”, vertelt Domingo Loth, projectleider vanuit HAS Hogeschool. “Binnen Dutch Future Egg ontstond een mooie mix tussen lectoren, docentonderzoekers, docenten en studenten van verschillende opleidingen van de beide vestigingen en professionals uit de sector.”

Ei-drank

Studenten ontwikkelden onder meer een ei-drank. Je hebt zuivel en je hebt eiwit en eigeel, maar nog geen combinatie van die twee en dat is de Egg Drink. Eén van de studenten – Ilona Thijssen -  is na afronding van het afstudeerproject met dit concept verdergegaan. Zij is daarbij door Dutch Future Egg en HAS Hogeschool ondersteund. De drank gaat nu in productie onder de naam Eggxercise.

Ei-spread

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling  van een ei-spread is samenwerking met Kokreateur. Deze spread is qua product vergelijkbaar met filet americain. Heerlijk voor een borrelhapje of op een broodje. Er volgt dit najaar een assortiment ei-burgers een lekker alternatief voor de vlees- en vegaburgers.

Ei-schap

Of wat dacht je van het Ei-schap 2.0? Studenten ontwikkelden een compleet nieuw ei-schap. Dit was nodig ook, want het ei-schap ziet er al minstens 40 jaar hetzelfde uit. Studenten werkten in deze opdracht samen met gerenommeerde bureaus en dat resulteerde in een aantrekkelijk nieuw schap met een frisse uitstraling.

Lees hier het hele verhaal

Meer weten? https://www.d-f-e.nl/

Dit verhaal gaat over een van onze topprojecten: projecten waar we trots op zijn en die we daarom graag aan de buitenwereld laten zien.