Topproject: Kennisvragen openbare ruimte aanpakken in Community of Practice

Nieuws 7 december 2018
HAS Hogeschool - Beheer Openbare Ruimte

De CoP is in 3 jaar uitgegroeid tot een succesvolle werkvorm met een integrale aanpak waar een connectie plaatsvindt op basis van kennisontwikkeling.

Voor gemeenten bestaat niet echt een structureel platform om kennis en ervaringen op het gebied van beheer openbare ruimte te delen. Ze werken binnen dit thema wel veel samen met studenten in allerlei projecten. Die twee zaken combineert HAS Hogeschool sinds 3 jaar in een Community of Practice (CoP), waarin afstudeeropdrachten met een overkoepelende kennisvraag aan elkaar gekoppeld worden. Dit werkt twee kanten op. De deelnemende partijen tillen de resultaten uit de projecten gezamenlijk naar een hoger niveau. En HAS Hogeschool brengt de inzichten die dit oplevert terug het onderwijs in. Ook twee bedrijfsopleidingen zijn qua thematiek aan de CoP gelinkt.

Drukke tijd

Docenten Johan Vriezekolk, Caroline de Feijter en Paul van der Donk van de opleiding Management van de Leefomgeving van HAS Hogeschool trekken de CoP, die begin volgend jaar voor de vierde keer start. Het is een drukke tijd voor het team, maar toch maken ze een ontspannen indruk. Ze willen graag in de schooltuin van HAS Hogeschool in Den Bosch op de foto, maar het is ijskoud buiten. Even doorzetten maar en daarna gauw weer naar binnen voor een kop thee en een enthousiast verhaal over beheer openbare ruimte en de rol die HAS Hogeschool speelt in de ontwikkeling van dit snel veranderende vakgebied.

Lees het hele verhaal