Topproject: Onderzoek upcycling voedselverspilling binnen Upcycling Food Waste Project

Nieuws 31 januari 2019
HAS Hogeschool - Upcyclen voedselverspilling

Lector Antien Zuidberg: “2 studenten onderzoeken de mogelijkheden om voedselverspilling te upcyclen met de Focus 3D Food Printer.”

Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld eindelijk wakker geworden is. Terwijl bijna een miljard mensen iedere dag hongerlijden, wordt meer dan 30% van de voedselproductie wereldwijd verspild, dat niet alleen oneigenlijk gebruik van hulpbronnen is, maar ook ernstige gevolgen heeft voor de klimaatverandering. Voedselverspilling is het domste probleem van de wereld en nu we ons dit hebben gerealiseerd, veranderen steeds meer mensen hun dagelijkse gewoontes om tot een oplossing van dit probleem te komen.

Reststromen een tweede leven geven met 3D Food Printer

Vanuit het lectoraat Design Methoden in Food onderzoeken 2 studenten momenteel binnen het Upcycling Food Waste Project de mogelijkheden om voedselverspilling te upcyclen met de Focus 3D Food Printer. Het project is een initiatief van HAS Hogeschool samen met de Verspillingsfabriek en byFlow. Het doel van het project is het bekijken van de mogelijkheden om de Focus 3D Food Printer als een instrument te gebruiken om reststromen van voedselingrediënten om te toveren tot kant-en-klare producten en ze op deze manier een tweede leven te geven.

Lees het hele verhaal