Beroepsopdracht - afstuderen bij HAS

In het 4e jaar voeren studenten van HAS Hogeschool in het kader van hun afstuderen een project uit in het bedrijfsleven (de zogenaamde beroepsopdracht). Dit gebeurt onder professionele begeleiding van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. HAS Hogeschool hanteert bij beroepsopdrachten een heldere filosofie: studenten dienen in een resultaatgerichte omgeving te laten zien dat zij hun diploma waard zijn. De projectaanpak, doelstellingen en resultaten worden in een contract tussen HAS Kennistransfer en de opdrachtgever vastgelegd. Dankzij deze formule profiteert de opdrachtgever van multidisciplinaire deskundigheid, een brede know-how en enthousiaste jonge professionals. Bekijk op onze Topprojecten pagina een aantal van deze beroepsopdrachten, bijvoorbeeld de beroepsopdracht met Lamb Weston of de beroepsopdracht met online supermarkt Vershuys.


U als opdrachtgever

Als opdrachtgever investeert u in een projectresultaat en de daarvoor benodigde expertise en tijd van één of meer adviseurs. De onderwijskundige begeleiding blijft een verantwoordelijkheid van HAS Hogeschool en wordt gefinancierd uit de onderwijsmiddelen (20 uur per student). Het projectteam werkt als externe consultants voor de opdrachtgever. De standplaats is afhankelijk van het type werkzaamheden en kan dus op het bedrijf zijn, bij HAS Hogeschool of op een andere locatie.

Opzet teams

Een beroepsopdracht wordt uitgevoerd door een team van doorgaans twee studenten, waarbij elke student zijn of haar expertise, belangstelling en ervaring meebrengt. Multidisciplinaire teams komen steeds vaker voor: studenten uit verschillende opleidingen maken dan deel uit van het team, bijvoorbeeld voedingsmiddelentechnologie & fooddesign, milieutechnologie & bedrijfskunde, veehouderij & vleestechnologie.

Voordelen

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  • enthousiaste professionals, aan het begin van hun professionele carrière
  • fulltime beschikbaarheid gedurende een periode van 5 maanden
  • professionele begeleiding en advies door adviseur van HAS Kennistransfer
  • resultaatgarantie

Beroepsopdracht aanbieden

Heeft u een project dat u wilt laten uitvoeren als beroepsopdracht? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie?
Stel dan vrijblijvend uw vraag aan HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen via het formulier op de website. U kunt natuurlijk ook bellen 088 - 890 36 37 of mailen.

De meeste beroepsopdracht hebben als startmoment begin februari, maar ook op andere momenten van het jaar beginnen studenten met hun beroepsopdracht.