Publicaties Co-operatief en Co-creatief Ondernemerschap

Coöperabapapa

Wij geloven niet dat (HAS-)jongeren veel met coöperaties bezig zijn. Wij geloven wel dat de huidige “I want it all”-generatie bezig is met deze samenwerkingsvorm. Groepjes gelijkgestemden -  bijvoorbeeld de creatieve klasse die vaak het zout in de coöperatieve pap vormt - klonteren samen en delen.
Lees verder op: http://www.imagro.nl/nl/imagro/blog/co%C3%B6perabapapa/145

 

Stadslandbouw = Relatiebemiddeling

Als een Nico Dijkshoorn mocht ik op 24 juni het symposium Nieuwe Verdienmodellen in Stadslandbouw samenvatten. Een kakofonie van sprekers tijdens een door studenten goed georganiseerd congres op de cross-over ZLTO x HAS, toepasselijk Deel genoemd.
Lees verder op: http://www.imagro.nl/nl/imagro/blog/stadslandbouw-=-relatiebemiddeling/140Co-operatief & co-creatief ondernemerschap?

Anderhalf jaar geleden startte HAS Hogeschool met richting bepaling voor coöperatie en co-creatie. Co-operatie anno nu, coöperatie in de huidige tijdgeest. Dat was inderdaad, in het VN-Jaar van de Coöperatie. Destijds organiseerde HAS Hogeschool een Studium Generale rondom dit topic.
Lees verder op: http://www.imagro.nl/nl/werk/co-operatief--co-creatief-ondernemerschap/2009
 

That HAS Feeling

1987 - 1993. HAS Den Bosch. Baden Powellstraat. IJzeren Vrouw. Wolvenhoek. Jan de la Barlaan 27; hardcore studentenhuis Elastica. Studentenhuizen met veel bombarie… en cohesie.  6 jaar HAS, ca 2000 dagen Den Bosch. Kwart eeuw geleden. Het enige dat blijft is de verandering en… vooral heel veel good feeling.
Lees verder op: http://www.imagro.nl/nl/imagro/blog/that-has-feeling/128

HAS-studenten verkennen online wereld

Hoe lezen mensen online? Hoe kun je sociale media inzetten om je doelen te bereiken? En hoe schrijf je eigenlijk voor het internet? Vragen die aan bod kwamen tijdens het gastcollege dat ik eind januari mocht geven aan een klas vol HAS-studenten van de opleiding Dier- en Veehouderij die de minor Journalistiek volgen.
Lees verder op: http://www.imagro.nl/nl/imagro/blog/has-studenten-verkennen-online-wereld/106