Food

Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld eindelijk wakker geworden is.

HAS Hogeschool - Upcyclen voedselverspilling

Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige project Dutch Future Egg dat eind dit jaar afgesloten wordt.

Dutch Future Egg - HAS Hogeschool

De eerste fase is net afgerond en de tweede fase is alweer van start: de partners van het initiatief ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ stomen gestaag door met op dit moment onder meer 2 afstudeeropdrachten van studenten Geo Media & Design en Bedrijfskunde & Agrifood-business.

Online Food Brabant - HAS Hogeschool

Stel: je bent achttien jaar en je studeert aan HAS Hogeschool. Je geniet van het studentenleven en of je wel voldoende fruit en groente eet, daar ben je eigenlijk niet zo mee bezig.

HAS to go - HAS Hogeschool

Wat de impact van een beroepsopdracht kan zijn op de strategie van een bedrijf bewijst Veromatic. Het bedrijf maakte na afloop van de opdracht een transitie door van koffiemachineleverancier naar in-cup quality provider.

Veromatic

Afgestudeerde Food Innovation Anne Lyskawa presenteerde in 2015 op de HAS Food Experience haar concept MeatGreen: een burger die voor de helft uit rundvlees en voor de andere helft uit groente bestaat.

MeatGreen

De groenteconsumptie verhogen via producten waar de markt om vraagt. Dat willen Hannah vann Berge en Merel Maas, studenten van de opleiding Food Innovation van HAS Hogeschool.

Healthy Bites

Michael Luesink was voor hij naar HAS Hogeschool kwam al professioneel bezig met eten: hij werkte als chef in verschillende sterrenrestaurants. Hij koos voor een hbo-opleiding omdat hij meer wilde weten over waar ons eten vandaan komt en hoe het gemaakt wordt.

BOON

Kaas maken. Wie weet nog hoe dat moet in Nederland? Ondanks het feit dat Nederland een echt kaasland is, zijn er niet veel mensen die nog weten hoe het proces van kaasmaken in elkaar steekt. En ze weten ook niet dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Berber en Larisse

Femke van de Klundert twijfelde wel even over haar studiekeuze. Werd het Food Innovation of toch liever Verpleegkunde? Het werd HAS Hogeschool. Toen zij stage liep bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, kwamen die twee interessegebieden ineens weer bij elkaar.

Maaltijd bij Elisabeth Twee Ziekenhuis

Pagina's