In deze aflevering zoomen we in op het thema eiwitinname en ouderen. Te gast zijn docentonderzoekers Amely Verreijen en Joost Linschooten van het lectoraat Voeding en Gezondheid.
Mensen van boven de 65 krijgen vaak niet voldoende eiwit binnen. Dat is over het algemeen wel bekend, maar toch zijn veel van hen zich daar niet van bewust. Ze kunnen daardoor zelfs ondervoed raken. Daarnaast eten ouderen vooral dierlijke eiwitten. Minder duurzaam dus. Het zijn 2 vraagstukken die samenkomen in het onderzoek van Amely en Joost. Aan bod komen onder meer de onderzoeksprojecten Duurzaam Eiwitwijs en 2Eat.
Meer informatie over onderzoek bij HAS green academy vind je op onze website: has.nl/onderzoek
- Meer weten over het lectoraat Voeding en Gezondheid
- Meer weten over de onderzoekslijn Voeding voor doelgroepen: 65’plussers
- Meer weten over het project Duurzaam Eiwitwijs