De meeste beginnende voedselbossen worden geconfronteerd met de volgende uitdaging: hoe krijgen we de oogst bij de consument? Bij Voedselbos ‘t Mortelke hadden ze dezelfde vraag. Het volgende onderzoek presenteert het antwoord op de volgende vraag: ‘Wat zijn potentiële afzetmarkten voor de oogst van Voedselbos ’t Mortelke en hoe kunnen deze samenwerkingen worden gerealiseerd?’ Het onderzoek geeft meer duidelijkheid over de behoeftes van de markt met betrekking tot potentiële samenwerkingen met Voedselbos ‘t Mortelke.
Uit interviews met geïnteresseerden (restaurants, landwinkels, biologische supermarkten, particulieren) bleek dat de meest passende samenwerkingsvorm met het voedselbos ligt bij fine-dining restaurants in de omgeving van Eindhoven. Om deze samenwerkingen te initiëren is er een experimenteer fase nodig waarin de chefs de producten van het voedselbos kunnen leren kennen. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er verschillende samenwerkingen geïnitieerd met restaurants.
I.v.m. privacy redenen zijn bepaalde delen van het onderzoek uit de publicatieversie gehaald
Lees het rapport (alleen in het Engels beschikbaar)