- Infographic Voedselverspillingshotspots
- Factsheet Voorkomen Voedselverspilling
- Factsheet Meten = weten: SWOT-analyse van 15 bestaande monitoringstools
In het project hebben we als eerste resultaat op basis van bestaande monitoringstools en in samenwerking met de praktijk een verbeterde monitoringstool met dashboard ontwikkeld. Deze tool is vanaf nu te downloaden en te gebruiken voor voedselproducenten en binnen voedselketens.
Daarnaast hebben we als tweede resultaat de voedselverspillingshotspots (plekken waar voedselverspilling ontstaat) van vier voedselketens in kaart gebracht. De inzichten zijn samengevat interactieve pdf's.
Op basis van de inzichten in de vier voedselketens is er een totaal overzicht van generieke voedselverspillingshotspots opgesteld. Dit overzicht kan gebruikt worden door bedrijven en ketens die graag starten met de analyse en alvast een eerste indicatie willen waar in hun proces mogelijk voedselverspilling plaatsvindt.
Als derde resultaat is een handreiking opgesteld voor partijen die willen werken aan keteninterventies. Deze handreiking biedt een overzicht met mogelijke interventies en tips hoe deze aan te pakken. Sommige interventies op bedrijfsniveau zijn al geïmplementeerd en als business case beschreven in de handreiking.
Tot slot is op basis van alle projectresultaten een docentenhandleiding ontwikkeld waarmee we handvaten bieden aan docenten in het hbo en mbo die deze kennis in hun lessen willen integreren. Alle genoemde resultaten zijn beschikbaar gesteld via Groen Kennisnet en daarnaast is er kennis verspreid tijdens de vele interactieve sessies gedurende het project.