De 1ste les is een theoretische les. Hierbij zullen de leerlingen leren dat er verschillende processtappen nodig zijn om een voedingsmiddel (appelsap) te produceren. Daarnaast leren ze hoe een titratie uitgevoerd moet worden.
De 2e les is een practicum les. De leerlingen zijn voor 1 dag onderdeel van de kwaliteitsdienst van het bedrijf Appelzzap.
In de laatste les is een terugkoppeling les. Hierbij worden de resultaten van het practicum besproken. Daarnaast zal een student van de HAS een presentatie geven met informatie over opleiding en hoe scheikundige kennis nog meer wordt toegepast in praktijk. Daarnaast is er een kans voor de leerlingen om al hun vragen te stellen.
Voor wie?
De opdracht is ontwikkeld voor leerlingen van HAVO klas 4 en VWO klas 5.
Lestijd
Het lespakket bestaat uit 3 lessen. De lessen zijn gericht op een lesuur met een duur van 45 minuten.
Voor iedere klas is een eigen lespakket ontwikkeld.