1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Mathijs aan het woord

    Mathijs studeerde Applied Geo-Information Science aan HAS green academy en weet alles van GIS. Als specialist doet hij onderzoek naar explosieven, niet alleen in Nederland maar ook over de grens.

  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Annika aan het woord

    Annika studeerde Applied Geo-Information Science aan HAS green academy en werkt nu bij AGEL adviseurs waarbij ze zich bezighoudt met geo-ICT vraagstukken.

  • HAS green academy student

    Stageverhaal Giel

    Giel volgt de opleiding Applied Geo-Information Science en vertelt over zijn stage in Portugal.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Leo en Marloes

    Leo de Rouw en Marloes Hölscher, twee vierdejaars studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving vertellen over hun beroepsopdracht voor een basisschool in Baarlo.

  • HAS green academy student

    Stageverhaal Luuk

    Ik ben Luuk en ik woon in het Brabantse plaatsje Someren. Ik ben nu derdejaars student Management van de Leefomgeving bij HAS green academy in Den Bosch. Dit jaar, het derde jaar van mijn opleiding, mocht ik op buitenlandstage.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Kelly

    Er bestaat één museum dat maar liefst 41.543 km2 groot is. Het heet Nederland. “Als je met de trein reist, zie je voortdurend een klein kunstwerk: het landschap achter het glas. Van rivierengebieden, polders en veenlanden tot duinen, bossen en heuvellanden. Het is divers. Dat inspireert me.”

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Mick

    Ik heb al sinds ik 13 jaar ben een bijbaantje bij boomkwekerij Fleuren, daar is de interesse in planten en zaadveredeling begonnen. Mijn vader werkt bij een hovenier, het kiezen voor een groene mbo opleiding was dus een logische stap.

  • Excursie Reindersmeer

    De eerstejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo vertrekken met de bus naar natuurgebied Reindersmeer. Eerst vertelt een gids de studenten meer over het natuurgebied, daarna nemen ze monsters voor hun project.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Arjan

    De enorme datura, dat is zijn lievelingsplant. Indianen en sjamanen – magische priesters – gebruiken delen van de zoetgeurende datura om hallucinaties op te wekken. Maar Arjan kan zonder: zijn studie Toegepaste Biologie ís al één vrolijke trip: “Ik leer hier gi-ga-veel.”

  • Sylvie Huybers - RESTRUCTURE

    HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

    pubDate
    17-10-2022

    In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

  • Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    pubDate
    12-10-2022

    Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.

  • Keuzegids Hbo 2023 Rank het

    6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

    pubDate
    10-10-2022

    De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

  • Dutch Agrifood Business

    Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

    pubDate
    10-10-2022

    Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.

  • Wim Bens - Anita Wouters

    Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    pubDate
    04-10-2022

    Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.

  • Man en vrouw achter computers

    Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    pubDate
    28-09-2022

    Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.

  • Mijn Tussenjaar

    Locatie
    Venlo

    Een studiekeuze maken, maar hoe dan? De wereld is groot, er zijn talloze studies met aansluitend nog meer banen waar je uit moet kiezen. Wij begrijpen dat dit een moeilijke keuze kan zijn. Daarom bieden wij jou persoonlijke begeleiding en handvatten in het Mijn Tussenjaar-traject.

  • Bamboo Brands

    HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

    pubDate
    19-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

  • Studentverhaal Brent

    Brent is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Vanaf het begin was het al duidelijk welke richting hij in wilde, maar hij vond het nog lastig welk beroep hij later wilde gaan doen.

  • Studentverhaal Laura

    Laura is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business en heeft maar één doel: een eigen bedrijf beginnen in de hippische sector.

Filters

Expertise