1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • kuiken

    Welzijn en gezondheid bij vleeskuikens

    Doel van KIEM-project ‘Slimme sensoren voor welzijn vleeskuikens’ van het lectoraat Precision Livestock Farming is het monitoren van gezondheid en welzijn met behulp van slimme sensoren in de vleeskuikenstal.

  • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.

  • koe

    Ademlucht en pensgezondheid bij melkkoeien

    In een langlopend project bekijkt het lectoraat Precision Livestock Farming samen met Courage of het mogelijk is om in uitgeblazen lucht van melkkoeien vluchtige vetzuren, methaan of aceton te bepalen.

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

    Module Quality assurance

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

  • varken

    Gezondheid en klimaat van varkens

    Het lectoraat Precision Livestock Farming doet onderzoek naar het klimaat en de gezondheid van vleesvarkens. De focus ligt op het verzamelen van data, de inzet van nieuwe technieken en best practices.

  • koe

    Beeldanalyse en gezondheid van melkkoeien

    In een meerjarenproject onderzoekt het lectoraat Precision Livestock Farming samen met Wageningen BioVeterinary Research de relatie tussen warmtefoto’s en kreupelheden bij melkkoeien.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 maanden

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Tablets en koeien

    Lectoraat Precision Livestock Farming

    Het lectoraat Precision Livestock Farming richt zich op smart farming en het preciezer kunnen sturen van de bedrijfsvoering met behulp van data. Het lectoraat laat zich daarbij inspireren door sectoren binnen en buiten de landbouw.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

  • Cursus Packaging Projectmanager

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 maanden

    In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

  • lisdodde

    Biodiversiteit in lisdoddeteelten

    Studenten hebben voor het lecotoraat Klimaatrobuuste landschappen onderzoek gedaan naar het effect van lisdoddevelden op de biodiversiteit in een gebied. Ze inventariseerden hiervoor verschillende soortengroepen.

  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

    Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • man en vrouw in akker

    Sectorcursus Akkerbouw

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    De akkerbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Akkerbouwers verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de sector nog niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, haalt alles uit deze sectorcursus Akkerbouw.

  • Kassen - Sectorcursus (glas)tuinbouw

    Sectorcursus Tuinbouw

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagen

    Tuinders hebben liefde voor het vak. De tuinbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Tuinders verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Ken je de open en glastuinbouw nog niet maar wil je wel een gelijkwaardige gesprekspartner zijn? Dan is deze sectorcursus wat voor jou!

  • Student in de kas - Plant physiology in one week

    Plant physiology in one week (EN)

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    De verschillende aspecten van de plantenfysiologie worden besproken en beoefend in deze intensieve cursus van een week.

  • mensen op heide

    Cursus Natuurinclusieve bedrijfsvoering

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    4 maanden

    Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt?

  • varkenshouderij bedrijf en biggen - Sectorcursus Varkenshouderij

    Sectorcursus Varkenshouderij

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Varkenshouders verwachten toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. De sectorcursus Varkenshouderij is een goed startpunt om de juiste kennis van zaken op te doen.

  • afbeelding Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

    Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

    Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen kunnen ontstaan voor natuurinclusieve ondernemers. Ook kijkt het lectoraat naar hoe er voor boeren die aan de slag willen met natuurinclusieve landbouw een verdienmodel met voldoende verdienvermogen kan ontstaan.

  • Sectorcursus Melkveehouderij

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Professionals met passie, dat zijn melkveehouders. Dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten melkveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. Die kennis doe je op tijdens de sectorcursus Melkveehouderij.

  • Cursisten in kas maken aantekeningen - Plant breeding for non-breeders

    Plant breeding for non-breeders (EN)

    Locatie
    Online
    Studieduur
    3 dagen

    Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.

Filters

Expertise