
Expertises bij HAS green academy
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Onze expertises
-
-
-
Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green
Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.
-
HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld
Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die op 1 februari tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 2 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! De tweede blogpost is van Harry van Delft, oud-lector Agrofood Marketing.
-
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 1 blogserie
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! Erwin van Woudenberg trapt de blogserie af.
-
HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen
Dr. ir. Ellen Weerman is op 1 januari 2022 gestart met het nieuwe lectoraat ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij HAS Hogeschool en onderzoeksinstituut NIOO-KNAW. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe andere vormen van landbouw kunnen bijdragen aan het verbeteren van waterkwaliteit en biodiversiteit door op een slimme manier gebruik te maken van het landschap.
-
Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw
Lector Daan Groot van het inmiddels afgeronde lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur heeft een doorstart gemaakt als lector met een nieuw lectoraat: Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen kunnen ontstaan voor natuurinclusieve ondernemers.
-
-
-
-
HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe Engelstalige minors gericht op het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector
HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefomgeving en die vragen om een integrale aanpak. Het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector is een thema dat in verschillende minors centraal staat, elk met het accent op een andere plek.
-
HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe workshop: Duurzame bedrijfsvoering in agrifood
HAS Hogeschool zorgt met het aanbod aan cursussen en opleidingen voor de zakelijke markt voor een praktische aansluiting richting het werkveld op de thema’s van vandaag en morgen. Een thema als duurzaamheid passeert daarbij vaak de revue. Maar nu is er een workshop ontwikkeld die hier voor 100% op gericht is: de workshop Duurzame bedrijfsvoering in agrifood.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-