Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
  • avocado

    Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

    pubDate
    15-12-2022

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.

  • Onderzoek naar inhoudsstoffen in verse producten

    pubDate
    13-12-2022

    Studenten aan de HAS green academy hebben, samen met partners uit het bedrijfsleven en met andere onderwijsinstellingen, de laatste 4 jaar hard gewerkt aan onderzoek naar de inhoudsstoffen van onze verse producten.

  • Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    pubDate
    12-12-2022

    Bram Romme is vierdejaars student Veehouderij en is een paar weken terug geïnterviewd door hét magazine voor jong agrarisch Nederland: BNDR. Het ging hierbij voornamelijk om Bram zijn TikTok account, waarmee hij jongeren beter bekend wil maken met de melkveehouderij. Lees het artikel na in BNDR of hier onder, en vergeet niet om Holycow te volgen op TikTok!

  • Marktveldanalyse food en milieu helpt HAS green academy haar activiteiten vormgeven

    pubDate
    23-11-2022

    In de tweede helft van 2020 heeft HAS green academy een uitgebreide marktveldanalyse uitgevoerd in de food- en milieusector. In die analyse zijn, naast een desk- en fieldresearch, 28 diepte-interviews gehouden met toonaangevende professionals in food of milieu. Hun inzichten vanuit marketing, sales, kwaliteit, productie, processing, logistiek, wet- en regelgeving helpen de HAS met de vormgeving van haar onderwijs, onderzoek en cursussen voor professionals.

  • HAS green academy en Gemeente Oss samen aan de slag in Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen

    pubDate
    23-11-2022

    HAS green academy werkt inmiddels al behoorlijk wat jaren op allerlei vlakken samen met de Gemeente Oss. Eén van de recente projecten waarbinnen de HAS en de gemeente partners zijn, is het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Komende maand starten 20 studenten Food Innovation en Milieukunde onder de vlag van dit programma met hun afstudeeronderzoek bij verpakkingsbedrijven.

  • HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

    pubDate
    22-11-2022

    HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.

  • Interactieve kaart Groene Gezondheid

    Interactieve kaart geeft overzicht van gezonde voedings­initiatieven

    pubDate
    21-11-2022

    Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien. De kaart werd ontwikkeld in opdracht van de Roadmap Voeding, Gezondheid en Leefomgeving.

  • Studenten leren op eigen benen staan om teler te kunnen worden

    pubDate
    21-11-2022

    HAS green academy heeft al vaker het nieuws gehaald met de vele onderzoekssamenwerkingen met verschillende toeleveranciers van de tuinbouwsector. Tegelijkertijd laat de hogeschool haar studenten ook de handen uit de mouwen steken zonder constant toezicht van een deskundig persoon. "We hebben projecten waarmee we de next-generation glastuinbouw promoten", zegt Janneke Grit van HAS green academy. "Een onderdeel van ons curriculum voor onze studenten Horticulture & Business Management is dan ook om direct in de kas aan een praktijkproject te werken."

  • Susie Monster Mania gezonde vruchtenhagel

    Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    pubDate
    17-11-2022

    Susie Food helpt mensen op een leuke en makkelijke manier gezonde(re) en duurzame(re) keuzes te maken. Door lekkere producten te maken die gezonder zijn dan wat al in het schap staat én gemaakt zijn van reststromen. Susie Food: “Er zijn veel producten die wel lekker zijn, maar veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten en niet duurzaam zijn. Dat moet anders en beter kunnen!”

  • Welke kwaliteitscursus past bij jou

    Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    pubDate
    17-11-2022

    De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?

  • Margje-Voeten

    Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

    pubDate
    14-11-2022

    Margje Voeten, lector Innovatieve Biomonitoring bij HAS green academy, hield op 17 mei 2022 haar lectorale rede over het thema biodiversiteit en de inhoud van deze rede is nu beschikbaar als storymap. Voorafgaand aan de inaugurele rede op 17 mei hielden we bij HAS green academy de eerste Bioblitz en ook deze resultaten kun je terugzien, onder meer op waarneming.nl.

  • Hutten en HAS green academy klimaatpositieve bedrijfsvoering

    Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

    pubDate
    10-11-2022

    Hutten heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatieklinieken als voor de horeca en leisure is dat een flinke kluif. Daar kunnen ze dan ook alle hulp bij gebruiken. HAS green academy is een van de partners op weg naar klimaatpositief in de komende jaren.

  • Fred van de Velde

    Afscheid Fred van de Velde als lector Eiwittransitie in Voeding

    pubDate
    07-11-2022

    Na ruim acht jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de start en verdere ontwikkeling van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy neemt Fred van de Velde (NIZO) afscheid als lector. De eiwittransitie is in belang, omvang en diepgang enorm gegroeid en vanwege toenemende activiteiten op dit gebied is het voor NIZO niet meer mogelijk dit te combineren met het oppakken en invullen van de lectorrol. NIZO en HAS green academy gaan een andere vorm geven aan de samenwerking.

  • Hippische Monitor

    Hippische Monitor 2022: spreek aan, spreek uit, spreek af

    pubDate
    03-11-2022

    De Hippische Monitor 2022 van HAS green academy is uit. De 11e editie van de Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy jaarlijks in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt. Deze editie focust op de nieuwste inzichten over hoe Nederlanders denken over het houden van en sporten met paarden. Daarnaast laat de Hippische Monitor zien dat het belang van dierwelzijn goed tot de sector is doorgedrongen.

  • innovatieprogramma circulaire verpakkingen

    Bruisende ideeën voor innovatie-programma circulaire verpakkingen

    pubDate
    01-11-2022

    Er zijn veel bruisende ideeën en initiatieven in de regio Oss op het gebied van innovatie, new business, circulariteit, verpakkingen en food. Zo werken Osse Bedrijven, gemeente Oss en HAS green academy samen aan nieuwe concrete oplossingen op het gebied van circulaire verpakkingen. Het moet volgens de betrokken bedrijven en partners onder andere slimmer, meer met minder, meer in verbinding met systeemspelers én niet te vergeten moeten we marktkansen blijven verzilveren.

  • Sylvie Huybers - RESTRUCTURE

    HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

    pubDate
    17-10-2022

    In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

  • Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    pubDate
    12-10-2022

    Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.

  • Keuzegids Hbo 2023 Rank het

    6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

    pubDate
    10-10-2022

    De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

  • Dutch Agrifood Business

    Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

    pubDate
    10-10-2022

    Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.

  • Wim Bens - Anita Wouters

    Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    pubDate
    04-10-2022

    Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.

  • Man en vrouw achter computers

    Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    pubDate
    28-09-2022

    Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.

Filters

Expertise