Video: Docentverhaal Linda
In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en foodbusiness Linda meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.
Onze studenten en cursisten bij HAS green academy hebben allemaal hun eigen unieke verhaal. Of ze nu net zijn begonnen met hun voltijd hbo opleiding, hun ervaringen vertellen over het maken van een studiekeuze of een gaaf stageverhaal hebben, ze zijn het waard om te delen. Op deze pagina staan al hun verhalen gebundeld. Gebruik de filtering om alle studentenverhalen van onze HAS green academy hbo bachelor studenten te lezen!
Bekijk hier de verhalen van onze studenten, cursusten en partners over het studeren en samenwerken met HAS green academy.
In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en foodbusiness Linda meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Veehouderij Teun meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent International Food & Agribusiness Bram meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Horticulture & Business Management Ralf meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Tuinbouw en akkerbouw Hans meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt alumnus Tuinbouw en akkerbouw Robert meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS.
De tuinbouwsector in Nederland is wereldwijd bekend om haar innovatie en vooruitstrevende aanpak. Maar naast technologische ontwikkelingen speelt ondernemerschap een steeds belangrijkere rol. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf meegroeit met de markt, nieuwe technologieën omarmt en tegelijkertijd flexibel blijft?
Ondernemerschap in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt wordt steeds dynamischer. Het vraagt van de moderne ondernemer niet alleen kennis van teelt en techniek, maar vooral het vermogen om veranderingen in de sector te herkennen, te analyseren en strategische keuzes te maken. Het draait om meer dan het runnen van een bedrijf; het gaat om leiderschap en visie op de toekomst.
Cursist aan het woord: Akkerbouwer Nuno vertelt wat de bedrijfsopleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteeltin 2030 bij HAS green academy hem heeft opgeleverd.
Hi, I am Mariska Krijnen and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in February 2023. I would like to tell you all about my experience at HAS green academy!
Hi, I am Babette and am currently in my 3rd year here at the HAS! I'd like to tell you more about my experiences here and my minor in Bordeaux.
Hi, I am Dafa Witoelar and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in 2023. I would like to tell you how this study programme fuelled my passion for sustainable agriculture.
Mieke van den Berg is werkzaam bij Peka Kroef. Afgelopen jaar is zij van medewerker Quality Control doorgegroeid naar coördinator Quality Control. Ze merkte dat haar kennis van wet- en regelgeving niet toereikend was voor haar nieuwe rol. Om die reden besloot ze de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) te gaan volgen op de HAS.
Na het behalen van zijn VWO diploma is Morris (23) aan een nieuw studieavontuur begonnen. Na een verkeerde studiekeuze is hij vervolgens bij de HAS green academy uitgekomen. Hij zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Food Innovation en heeft afgelopen studiejaar zijn specialisatierichting gekozen. Lees hieronder meer over zijn ervaring op de HAS.
Tobias is 19 jaar en zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Milieukunde. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan snel verder!
Joost, werkzaam bij Globemilk, heeft recent deelgenomen aan de cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten van de HAS. Globemilk is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijke speler in de UHT-melkmarkt en bedient zowel de Nederlandse als internationale markten. Joost, die zelf tien jaar geleden met zijn werk bij Globemilk begon, koos bewust voor deze cursus om beter voorbereid te zijn op de toekomstige rapportageverplichtingen en klantvragen rondom duurzaamheid. Hij vertelt hoe hij de cursus heeft ervaren.
Merel Postma is gepromoveerd dierenarts met een Europese specialisatie in “Veterinary public health”. Naast haar werkzaamheden voor de Universiteit Gent en haar betrokkenheid bij een spin-off van de faculteit Diergeneeskunde, is ze in haar dagelijkse werk voornamelijk met ketenregie en voedselveiligheid bezig. Zo kwam zij terecht bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.
In een wereld waar klimaatverandering steeds meer impact heeft op ons dagelijks leven, wordt het belang van kennis over hittestress steeds groter. Mathieu van Kreij, operationeel coördinerend medewerker Geo-informatie binnen de Gemeente Venlo, deelt zijn ervaringen en inzichten over hoe de cursus Hittestress zijn professionele aanpak heeft verrijkt en bijgedragen heeft aan zijn werk.
Nina zit in het tweede leerjaar van Food Technology. Hiervoor heeft ze een vergelijkbare opleiding gevolgd op het MBO, waar ze erachter kwam dat ze het ontwikkelen van producten en het proces achter voedingsmiddelen erg interessant vond. Voordat ze begon aan de opleiding heeft ze een basiscursus in wiskunde en scheikunde gevolgd op de HAS. Lees hieronder meer over haar ervaringen met de opleiding en de basiscursussen.
Louka studeerde Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS in Venlo. Hier wist ze haar passie voor paarden te combineren met haar toekomstige baan.
Julien is bezig met zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij Blueberry Giant in Weeze, Duitsland. Zijn opdrachtgever is oud-HAS'er John Berden. Julien en John vertellen meer over het stageproces.
In een interview deelt Sonja van der Wal, productiespecialist bij Enza Zaden, haar ervaringen met de incompany cursus 'Inleiding in Zaadfysiologie' van HAS green academy. Deze cursus is speciaal ingezet voor (nieuwe) medewerkers binnen Enza Zaden en biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk.
Ik ben Gosse Smid en ik ben sinds 2022 met veel plezier docent voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.
Hoi, ik ben Melle Vos en ik kom uit Susteren. Ik ben 18 jaar oud en zit op dit moment in de laatste weken van mijn 1ste jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy in Venlo.