1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Fieldlab Circulaire Meststoffen in plantaardige teelten

    Fieldlab Circulaire Meststoffen in plantaardige teelten

    In dit tweejarig project werken de 4 groene hogescholen, onder leiding van de HAS, samen met partijen in hun regio om de productie en het gebruik van circulaire meststoffen in kaart te brengen en te stimuleren. Hiermee wordt zowel de huidige generatie ondernemers gestimuleerd, en de toekomstige generatie onderwezen in van rendabele landbouw in een gesloten kringloop.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel

    Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel

    Gedurende twee jaar werken zeven mbo’s, zeven hbo’s, twee gemeenten en maatschappelijke organisaties samen aan het project Mbo student in Actie voor Plantaardig voedsel met het doel om kennis te ontwikkelen over de gedachten en gedragingen van mbo-studenten en hiermee oplossingen te bedenken om mbo-studenten te stimuleren meer plantaardige keuzes te maken.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Consumer Behaviour Lab

    Consumer Behaviour Lab

    Het lectoraat Design Methoden in Food ontwikkeld in samenwerking met bedrijf Bamboo Brands het Consumer Behaviour Lab. Deze samenwerking richt zich op het creëren van voorspellingsmethoden die niet alleen consumentintenties vastleggen, maar ook hun werkelijke keuze- en koopgedrag meten. Het doel is om de ‘intention-behaviour gap’ in food innovaties te overbruggen met name voor startups en scale-ups met een gezonde e/o duurzame voedselinnovatie.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Klimaatrobuust Stadsgroen

    Klimaatrobuust Stadsgroen

    Bij HAS green academy staat duurzaamheid centraal. In samenwerking met diverse organisaties neemt de hogeschool deel aan het grensoverschrijdende Interreg-project Klimaatrobuust StadsGroen. Dit project richt zich op het ontwikkelen van stedelijk groen dat bestand is tegen de steeds extremere weersinvloeden, zoals langdurige droogte en hevige regenval.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Naar een gezondere voedselomgeving in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Naar een gezondere voedselomgeving in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) streeft naar een gezonde voedselomgeving. Om gezondere keuzes te stimuleren is er een project uitgevoerd in het medewerkersrestaurant. Door een drieweekse pilot, met interventies met gezondere alternatieven die aansloten bij de behoeften van de medewerkers, maar ook workshops en aanvullende informatie zoals een stoplichtsysteem, steeg het aanbod binnen de Schijf van Vijf met 8%. De medewerkers waren bovendien erg tevreden met de veranderingen.



    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van Integrated Pest Management met de toepassing van innovatieve monitoringstechnieken, zoals eDNA en automatische beeldherkenning.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van ruimtelijke data, analyse & modellering, landschapsecologie en biogeografie met de toepassing van innovatieve technieken voor monitoring, zoals eDNA, automatische beeldherkenning en remote sensing.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Mark Terlien

    Mark Terlien

    Mark Terlien is docentonderzoeker bij HAS green academy en lid van de kenniskring van het lectoraat Precision Livestock Farming. Hij is expert op het gebied van datamanagement, ruimtelijke analyses en datascience.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra is docentonderzoeker bij HAS green academy, lid van de kenniskring van het lectoraat Precision Livestock Farming en promovendus bij de onderzoeksgroep Toegepaste Datascience van dr. J. de Vlieg aan de TU/e.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voeding en gezond leven

    Onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven

    De onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven heeft de ambitie om met praktijkonderzoek – gekoppeld aan opleidingen, cursussen en adviestrajecten - een belangrijke bijdrage leveren aan het doel: ‘Een gezond leven – je hele leven lang’.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voedselproductie

    Onderzoeksgroep Gezonde voedselproductie

    De onderzoeksgroep Gezonde voedselproductie draagt bij aan de ontwikkeling van voedselsystemen met respect voor mens, dier en planeet. We werken aan de verduurzaming van de huidige landbouw en voedselketens, en ondersteunen tegelijkertijd de transitie naar nieuwe voedselsystemen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde leefomgeving

    Onderzoeksgroep Gezonde leefomgeving

    De onderzoeksgroep Gezonde leefomgeving heeft de ambitie om met praktijkonderzoek een belangrijke bijdrage te leveren aan de volgende missie: samen met partners en studenten een biodivers, klimaatadaptief en gewaardeerd landelijk en stedelijk gebied realiseren met een gezond ecosysteem waar op een duurzame manier gebruik van wordt gemaakt.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Aanmelden HAS consumentenpanel

    Meld je aan voor het HAS consumenten-panel

    Wil jij onze studenten helpen met hun onderzoek? Word dan lid van het HAS consumentenpanel. Bij HAS green academy wordt veel consumentenonderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken door studenten en onderzoekers. Helaas lukt het vaak niet om een representatieve doelgroep te vinden voor deze onderzoeken. Door onze studenten wordt veel moeite gedaan om een representatieve doelgroep te werven. Deze consumenten zouden wij graag nog eens kunnen benaderen voor vervolgonderzoek. Daarom is het HAS consumentenpanel opgezet.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoekspodcast Hart voor Groen

    Hart voor Groen

    Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we thema’s op het snijvlak van agro, food en leefomgeving. We delen onze kennis en expertise over praktijkonderzoek, bespreken mooie projecten en vertellen persoonlijke verhalen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Leon van Kouwen

    Leon van Kouwen

    Leon van Kouwen is docentonderzoeker bij HAS green academy en PhD candidate bij het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is kenniskringlid van het lectoraat Klimaatrobuuste landschappen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Fabian Ercan

    Fabian Ercan

    Als gepromoveerd klimaatbioloog ligt Fabians wetenschappelijke interesse bij de interactie tussen de levende wereld en de fysieke wereld. Hij combineert geografie, biologie, paleo-ecologie en klimatologie. Fabian werkt bij HAS green academy binnen het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen als docentonderzoeker. Hier vertaalt hij deze interesses verder naar de praktijk.





    1. Home
    2. Samenwerken
    3. HAS Zuidwestelijke Delta

    HAS green academy in de Zuidwestelijke Delta

    HAS green academy is sinds 2014 actief in de regio Zuidwestelijke Delta in West-Brabant. Studenten werken er samen met het werkveld binnen (afstudeer)projecten, minors en stages aan uitdagende vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving. Denk aan eiwittransitie, foodinnovatie, bodembeheer en total use (geen afval). Ook maken studenten kennis met lokale bedrijven via gastlessen en excursies.




    1. Home
    2. Samenwerken
    3. HAS bedrijvenmarkt

    HAS bedrijvenmarkt

    Wij vinden het belangrijk om werkgever en student met elkaar in contact te brengen in de sector agro, food en leefomgeving en zo een beeld te vormen van de mogelijkheden voor stages of afstudeeropdrachten en hun toekomstige arbeidsperspectieven. Dit doen wij in de vorm van een markt/ beurs.


Filters

Expertise