Video: Afgestudeerde Gijs aan het woord
In een korte video vertelt alumnus Veehouderij Gijs meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
In een korte video vertelt alumnus Veehouderij Gijs meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS.
In een korte video vertelt alumnus Bedrijfskunde en foodbusiness Lies meer over haar werkzaamheden en haar ervaringen op de HAS.
In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en foodbusiness Linda meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.
Lector Ingeborg Haagsma-Boels en docentonderzoeker Mike van ‘t Land vertellen in de nieuwste aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen over het onderzoek dat zij doen in het kader van de eiwittransitie. En dit in aanloop naar een bijzondere dag: morgen houdt Ingeborg haar inaugurele rede.
In een korte video vertelt docent Veehouderij Teun meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent International Food & Agribusiness Bram meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Horticulture & Business Management Ralf meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Tuinbouw en akkerbouw Hans meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt alumnus Tuinbouw en akkerbouw Robert meer over zijn werkzaamheden en zijn ervaringen op de HAS.
De tuinbouwsector in Nederland is wereldwijd bekend om haar innovatie en vooruitstrevende aanpak. Maar naast technologische ontwikkelingen speelt ondernemerschap een steeds belangrijkere rol. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf meegroeit met de markt, nieuwe technologieën omarmt en tegelijkertijd flexibel blijft?
Ondernemerschap in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt wordt steeds dynamischer. Het vraagt van de moderne ondernemer niet alleen kennis van teelt en techniek, maar vooral het vermogen om veranderingen in de sector te herkennen, te analyseren en strategische keuzes te maken. Het draait om meer dan het runnen van een bedrijf; het gaat om leiderschap en visie op de toekomst.
De tuinbouwsector in Nederland is wereldwijd bekend om haar innovatie en vooruitstrevende aanpak. Maar naast technologische ontwikkelingen speelt ondernemerschap een steeds belangrijkere rol. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf meegroeit met de markt, nieuwe technologieën omarmt en tegelijkertijd flexibel blijft? Peter Bouma, cursusleider van de Opleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt in 2030 bij HAS green academy, deelt zijn visie op ondernemerschap binnen de tuinbouwsector, en de rol die de HAS hierin speelt.
De BoerenBoom© geeft ondernemers een praktisch instrument om de relatie van het bedrijf met mensen en de natuur in de eigen omgeving in beeld te krijgen. Waar keurmerken het product centraal zetten, zet de BoerenBoom het boerenbedrijf centraal. Ben je benieuwd hoe dit jou als ondernemer of als adviseur in de praktijk kan versterken? Meld je aan voor de masterclass 'De waarde van het boerenbedrijf voor de leefomgeving'.
De nieuwste aflevering van onze ondezoekspodcast Hart voor Groen van HAS green academy staat live! Dierenwelzijn is de belangrijkste drijfveer van het lectoraat Precision Livestock Farming van HAS green academy. Meer en vooral betere kennis van het gedrag en de gezondheidsstatus van een dier zorgt voor een beter welbevinden.
Cursist aan het woord: Akkerbouwer Nuno vertelt wat de bedrijfsopleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteeltin 2030 bij HAS green academy hem heeft opgeleverd.
IntroFood100 presenteerde recent voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment, en ook HAS-docent Bram van Helvoirt is genomineerd!
In dit tweejarig project werken de 4 groene hogescholen, onder leiding van de HAS, samen met partijen in hun regio om de productie en het gebruik van circulaire meststoffen in kaart te brengen en te stimuleren. Hiermee wordt zowel de huidige generatie ondernemers gestimuleerd, en de toekomstige generatie onderwezen in van rendabele landbouw in een gesloten kringloop.
Vandaag hebben onze studenten en medewerkers hun stem laten horen tegen de aangekondigde bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Met de krachtige slogan: “Studeren is investeren, geen boete riskeren!” benadrukken we het belang van toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor iedereen.
Hi, I am Mariska Krijnen and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in February 2023. I would like to tell you all about my experience at HAS green academy!
Hi, I am Babette and am currently in my 3rd year here at the HAS! I'd like to tell you more about my experiences here and my minor in Bordeaux.
De nieuwste aflevering van onze ondezoekspodcast Hart voor Groen van HAS green academy staat live! We starten het studiejaar 2024-2025 met een aflevering over het thema voedselverspilling. Te gast zijn lector Antien Zuidberg, manager Elseline Schouten van HAS Services en accountmanager Steven te Cate van Appèl. Zij vertellen uitgebreid over hun bijzondere samenwerking die onderzoek, onderwijs én bedrijfsvoering aan elkaar verbindt.
De term ‘Digital Twin’ wordt steeds vaker gehoord in de wereld van technologie en innovatie. Voor GIS-specialisten, IT-specialisten, beleidsmedewerkers, projectleiders en consultants biedt digital twin technologie nieuwe mogelijkheden. Dit artikel beschrijft wat een digital twin is, hoe het werkt en de toepassingen en voordelen binnen domeinen zoals stedelijke planning, klimaatadaptatie en openbare ruimtebeheer.
Hi, I am Dafa Witoelar and I graduated from the International Food & Agribusiness programme in 2023. I would like to tell you how this study programme fuelled my passion for sustainable agriculture.
Mieke van den Berg is werkzaam bij Peka Kroef. Afgelopen jaar is zij van medewerker Quality Control doorgegroeid naar coördinator Quality Control. Ze merkte dat haar kennis van wet- en regelgeving niet toereikend was voor haar nieuwe rol. Om die reden besloot ze de leergang Quality and Business Improvement in Food (QBIF) te gaan volgen op de HAS.