1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Onderzoekslijn1_ontwerpen

    Klimaatrobuuste landschappen

    Een klimaatrobuust landschap als antwoord op de droogte, waarin het vasthouden van water en het vergroten van de biodiversiteit centraal staan. Hoe krijgen we dat voor elkaar? In deze onderzoekslijn bekijkt het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen van HAS green academy wat klimaatrobuuste landschappen precies zijn.

  • man en vrouw op akker met schop

    Cursus Akkerbouw-adviseur in 2030

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    6 dagdelen

    Ontwikkel als adviseur een mindset naar weerbare planten en teeltsystemen. Doe kennis op over het gebruik van 'groene' gewasbescherming, stikstofmanagement, duurzaam bodembeheer, watermanagement, biodiversiteit en meer en wordt een sparringspartner voor de toekomst.

  • Frans van Leijden Award: bedankt voor het stemmen!

    pubDate
    16-10-2023

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit. 

  • Fruitboulevard Den Bosch

    Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

    pubDate
    12-10-2023

    Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.

  • Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

    pubDate
    11-10-2023

    HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.

  • Man bij bord

    Duurzaamheids-verbeteringen in kaart brengen in cursus LCA

    pubDate
    10-10-2023

    Na de succesvolle minor ‘Duurzaamheid; meten is weten’ vorig studiejaar, gaan ook professionals aan de slag met het meten, en daarmee in kaart brengen, van duurzame verbetermogelijkheden binnen de bedrijfsprocessen, via de methode van Life Cycle Analysis (LCA).

  • HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

    pubDate
    08-10-2023

    Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft groen licht gegeven voor de start van het project Groenblauwe Stad. Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland voert HAS green academy het tweejarige onderzoek uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.

  • Succesvolle samenwerking ATLAS leefomgeving en AGIS-studenten

    pubDate
    08-10-2023

    Atlas Leefomgeving werkt regelmatig samen met HAS Green Academy in Den Bosch, in verschillende (studenten)projecten en workshops rondom geodata of participatie. 1 van die studentenprojecten van afgelopen voorjaar ging over geluidsbeleving.

  • Groenblauwe Stad

    HAS green academy voert samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland het tweejarige onderzoek Groenblauwe Stad uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.

  • Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

    pubDate
    27-09-2023

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.

  • RedDot-met-logo

    HAS green academy wint internationale designprijs

    pubDate
    26-09-2023

    Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

  • Kentucky

    Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

    pubDate
    08-09-2023

    HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.

  • groenewereldbol

    Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

    pubDate
    06-09-2023

    Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.

  • Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

    pubDate
    31-08-2023

    Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

  • Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw  (SABE-regeling)

    Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

    pubDate
    29-08-2023

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

  • Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

    pubDate
    29-08-2023

    Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.

  • Restructure

    RESTRUCTURE

    HAS green academy participeert vanuit het lectoraat Voeding en Gezondheid in het TKI-project RESTRUCTURE. Onder leiding van Wageningen University onderzoeken we de textuureigenschappen van voedsel versus de eetsnelheid en communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

  • campus van de toekomst

    Campus van de Toekomst

    In het project Campus van de Toekomst gaat om het creëren van een gezonde, duurzame, groene campus voor studenten en medewerkers in de omgeving van de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch. De Campus van de Toekomst is een driejarig project onder leiding van het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy.

  • HAS to go

    Groene Gezonde Studenten

    Een groene omgeving en het eten van groente en fruit is goed voor je gezondheid. Wetenschappelijk bewijs hiervoor leidde tot meer groene en gezonde interventies. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar bleken lastig aan te spreken. Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy startte daarom het project Groene Gezonde Studenten.

  • Man bij bord

    Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA. LCA stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact van een bedrijf of product zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.

  • veldboon

    Kringlooplandbouw in uitvoering

    Het lectoraat Levende bodem werkt! van HAS green academy begeleidt agrarische ondernemers met de uitvoering van innovatieve experimenten op proeflocatie Agroproeftuin de Peel. De experimenten zijn gericht op het vergroten van biodiversiteit, gezonde bodem, waterkwaliteit en productie van eiwit van eigen bodem.  

Filters

Expertise