Opleiding Geodesie
Werk je in het geo-werkveld en wil je je verder specialiseren in Geodesie en Geo-ICT? Dan is de HBO-opleiding Geodesie (Microcredential) dé kans om jouw expertise naar een hoger niveau te tillen!
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Werk je in het geo-werkveld en wil je je verder specialiseren in Geodesie en Geo-ICT? Dan is de HBO-opleiding Geodesie (Microcredential) dé kans om jouw expertise naar een hoger niveau te tillen!
Bart Millenaar, oud student Veehouderij, vertelt over zijn ervaringen op de HAS, hoe hij zijn kennis toepast, en hoe zijn werkdagen er nu uitzien.
Op woensdag 19 juni vond alweer de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in Oss. Enkele hoogtepunten van deze dag: workshops over duurzamer verpakken, lezingen over onder andere de consumentenperceptie van duurzaamheid, pitches van talentvolle studenten en een paneldiscussie met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Het was een inspirerende dag en we kijken nu al uit naar volgend jaar! Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door HAS-studenten in samenwerking met gemeente Oss. Wil jij hét kennis- en netwerkevent over duurzame verpakkingen niet missen in 2025? Volg het LinkedIn-account van de Dag van de Duurzame Verpakking en blijf op de hoogte!
Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!
Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in de volle breedte en diepte.
Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.
Een vervolgopleiding kiezen is, voor een bijna schoolverlater, een lastige opgave. De keuze is groot en wat vind je nu echt leuk? Maak ik nu een keuze voor de rest van mijn leven? Heb ik de juiste vooropleiding? Wat kan je als ouder/verzorger doen om te helpen kiezen?
Nederlandse boomkwekerijen groeien en zijn innovatief, maar staan voor uitdagingen zoals duurzaamheid en digitalisering. Voor succes in deze sector zijn naast groene vingers ook diverse ondernemerskwaliteiten essentieel. In deze opleiding ga je hiermee aan de slag.
Luuk zit in het derde jaar van zijn opleiding Tuinbouw en akkerbouw. Zijn stage heeft hij gevolgd bij chrysantenkwekerij Leen Middelburg Chrysanten in Made. Hij vertelt wat hij heeft geleerd, welke uitdagingen hij tegenkwam en geeft advies.
Zijn passie voor onderzoek en de wereld van Food was er altijd al. Met een ruime internationale werkervaring is Rob sinds een aantal jaar docentonderzoeker bij de opleiding Food Technology. Met een specialisatie in het vakgebied conserveren is hij voornamelijk bezig geweest in de proceskant van het werkveld. Rob geeft nu les, is een onderzoeker in het lectoraat van 'voedselproductie in een circulaire economie' en daarnaast begeleid hij verschillende afstudeeronderzoeken. Meer weten over de verschillende (werk)ervaringen van Rob? Lees dan snel verder!
Op 29 maart won Veehouderij-student Jarwin de Man de titel van studentenkampioen veebeoordelen. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in Schalkwijk en trok niet alleen studenten van de HAS, maar ook van andere agrarische hogescholen. Desondanks wist Jarwin zich te onderscheiden met de beste prestatie.
Projecten van de opleidingen International Food & Agribusiness en Veehouderij zijn genomineerd voor de Groenpact Impactprijs van 2024!
Now New Next is een allround ontwerpbureau voor ‘branding & packaging design’ in de food, near food en non-food branche met een scherp oog voor de veranderde consument en duurzaamheid. Regelmatig hebben ze HAS'ers rondlopen en dat is niet zomaar!
Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.
Na afronding van haar mbo-opleiding, was Wendy op zoek naar meer informatie over bedrijfskunde, specifiek binnen de tuinbouwsector. Zo kwam zij terecht bij HAS green academy en nam zij deel aan de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw. Ze vertelt over de uitdagingen en successen die zij heeft ervaren, en hoe deze opleiding impact heeft op haar professionele ontwikkeling.
In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data exponentieel groeiende. De cruciale vraag blijft: zet je deze data effectief in? En hoe krijg je controle over deze data?
Deze opleiding ondersteunt baanmanagers en -commissarissen bij het strategisch en tactisch beheren van golfbanen, om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, gemeenten en natuurorganisaties.
Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.
Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.
Angela is een vierdejaars student van de opleiding Milieukunde. Op de middelbare school lag haar interesse met name bij de vakken aardrijkskunde en biologie, deze vakken zie je ook terug in de opleiding Milieukunde. Dit is een van de redenen waarom Angela koos voor deze opleiding. Benieuwd naar haar ervaring? Lees dan snel verder!
Vanuit het lectoraat Levende Bodem Werkt! doet HAS green academy onderzoek naar de toepasbaarheid van Bokashi als bodemverbeteraar. Bokashi is het Japanse woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal' en wordt gemaakt vanuit organische reststromen.
Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring, een onderzoeksgroep gericht op datascience en de opleiding Applied Geo-information Science van HAS green academy werken samen met SURF Cloud Research Consulting aan een pilotstudie om een cloud-dienst te ontwikkelen die de benodigde satellietbeelden automatisch opslaat en verwerkt op Azure en vervolgens gebruikt als input voor ruimtelijke analyses.
Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.
De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’