1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

    pubDate
    12-05-2023

    Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

  • koe

    Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

    pubDate
    05-05-2023

    Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

  • koe

    Onderzoek early-warningsysteem MKZ

    Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

  • Ontmoeten

    Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie

    Lectoraatgroep Future Food Systems richt zich in het project Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie op ontmoetingen tussen vernieuwers en de gevestigde orde als het gaat om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en hoe zij hierin samen op kunnen trekken.

  • Kennis voor verdienvermogen

    Kennis voor verdienvermogen

    Lectoraatgroep Future Food Systems participeert in het project Kennis voor verdienvermogen. Dit project richt zich op de kritische succesfactoren voor verdienvermogen van kringlooplandbouw en het berekenen van de impact daarvan op het verdienvermogen.

  • SEAD-West

    SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

    pubDate
    04-05-2023

    In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

  • Opleiding GIS-specialist

    Locatie
    Op locatie en Online
    Studieduur
    5 maanden

    Gegevens zijn er in overvloed. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze op een snelle en efficiënte manier inzet? In samenwerking met Geon biedt HAS green academy de 10e editie van de opleiding GIS-specialist aan, waar jij leert om sneller en efficiënter met je data om te gaan. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een microcredential, officiële HBO-certificering en kun je een microcredential in de vorm van een EduBadge aanvragen. 

  • mannen in koeienstal

    Cursus Rantsoen berekenen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagdelen

    Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar als veehouder wil je meer grip houden op de kostprijs van het voer. Kennis over het rantsoen is dan een must. In de cursus Rantsoen berekenen ga je aan de slag met jouw eigen casus en leer je werken met het softwareprogramma waarin je het optimale rantsoen voor jouw vee berekent.

  • man met doos appels

    Cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagdelen

    Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetgeving rondom de CSRD? Per 2025 wordt rapporteren over duurzaamheid een verplichting voor grote bedrijven. Ook als jouw bedrijf niet rapportage plichtig wordt, krijg je ermee te maken. Via deze cursus leer je wat dit voor jouw bedrijf betekent.

  • SEAD-West

    Ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

    In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda in Afrika. Het project is inmiddels afgerond.

  • Cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Cursus Product- ontwikkeling van voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen.

  • mannen met spade-Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

    Opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 dagen

    De opleiding Bodemcoach is bedoeld om jou als adviseur de handvaten te geven om agrariërs te kunnen adviseren over- en begeleiden bij de ontwikkeling naar duurzaam & toekomstbestendig bodembeheer. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een microcredential, officiële erkenning vanuit HAS green academy, en kun je een microcredential in de vorm van een EduBadge aanvragen.

  • Dag van de duurzame verpakking 2023

    Dag van de Duurzame Verpakking 2023

    pubDate
    19-04-2023

    Hét kennisevent van Oss komt steeds dichterbij. Op 21 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vierde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Enkele hoogtepunten zijn; de interactieve lezingen van inspirerende sprekers, de pitches van talentvolle studenten en een interdisciplinair tafelgesprek met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles in begeleid door dagvoorzitter en moderator: Stijn Kling!

  • koeien in een weiland

    Masterclass Biologische landbouw

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    4 dagdelen

    Denk je aan omschakeling naar biologisch? Ben je nieuwsgierig naar welke goede punten uit de biologische landbouw je kan toepassen in je gangbare landbouwbedrijf? Of ben je student en wil je na jouw studie iets doen met biologische landbouw? Dan ben je van harte welkom. De masterclass bestaat uit 4 dagdelen en is gratis te volgen bij Curio in Breda.

  • Studentverhaal Job

    Vóór mijn huidige opleiding Health Innovation heb ik een mbo-opleiding afgerond én nog een jaar hbo gedaan op een grote school. Omdat het hbo een stuk theoretischer is dan het mbo, had ik het gevoel dat het uitdagend zou gaan worden.

  • avocado

    FORQLAB: onderzoek avocadoteelt in Kenia

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB met een serie afstudeeropdrachten aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen.

  • Praktijkgericht onderwijs Indonesië

    Verbeteren praktijkgericht onderwijs Indonesië

    HAS green academy participeert in een 2-jarig Nuffic-project gericht op het ondersteunen en verbeteren van praktijkgericht onderwijs in Indonesië. We werken hierin samen met zowel Indonesische als Nederlandse partners.

  • Substraattraining Benin

    Substraattraining geven aan telers in Benin

    HAS green academy werkt samen met Holland Greentech en UCCM Calavi aan een internationaal Nuffic-project in het Franstalige Benin in West-Afrika gericht op substraattraining aan telers.

  • gesprek op het land

    Jouw veranderende rol als gewas­beschermings­adviseur

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagdelen

    De verlengingscursus 'Jouw veranderende rol als gewasbeschermingsadviseur' kun je volgen als 1 van de verplichte kennisbijeenkomsten voor de verlenging van je licentie Adviseren Gewasbescherming. Deze cursus valt onder het thema ‘kennis en informatieoverdracht’.

  • Toekomstbestendige veehouderij in Europa

    pubDate
    28-03-2023

    Acht tweedejaars studenten van de opleiding Veehouderij hebben deelgenomen aan een internationaal project gericht op een toekomstbestendige veehouderij. Hierbij namen studenten deel uit Spanje, Portugal en uit het gastland Finland.

  • Financiële impuls geeft boost aan onderzoek transitie duurzaam voedselsysteem

    pubDate
    23-03-2023

    Corné Verhees en Patricia de Cocq van HAS green academy en Elma Mieras van de coöperatieve Rabobank hebben op 3 maart een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met onderzoek bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan dit onderzoek.

Filters

Expertise