1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Duurzame eiwitten: eendje meer

    Duurzame eiwitten: eendje meer

    HAS green academy werkt aan een onderzoek naar een optimale en duurzame teelt van waterlinzen (eendenkroos) in Nederland, inclusief de verwerking in voedingsproducten. Dit project wordt uitgevoerd samen met verschillende kennisinstellingen en MKB-bedrijven met als doel om waterlinzen op een rendabele manier naar de consument te brengen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoeksprojecten
    4. Duurzaam Eiwitwijs

    Duurzaam Eiwitwijs

    HAS green academy is vanuit het lectoraat Voeding en Gezondheid penvoerder in het Raak-MKB project Duurzaam Eiwitwijs. In samenwerking met o.a. de HAN onderzoeken we hoe de eiwitinname van 65-plussers kunnen optimaliseren én verduurzamen.



    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz

    Bruce Schoelitsz is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van Integrated Pest Management met de toepassing van innovatieve monitoringstechnieken, zoals eDNA en automatische beeldherkenning.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel

    Paulo van Breugel is docentonderzoeker bij HAS green academy en is kenniskringlid van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. Hier combineert hij zijn expertise op het gebied van ruimtelijke data, analyse & modellering, landschapsecologie en biogeografie met de toepassing van innovatieve technieken voor monitoring, zoals eDNA, automatische beeldherkenning en remote sensing.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Mark Terlien

    Mark Terlien

    Mark Terlien is docentonderzoeker bij HAS green academy en lid van de kenniskring van het lectoraat Precision Livestock Farming. Hij is expert op het gebied van datamanagement, ruimtelijke analyses en datascience.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra

    Gerben Hofstra is docentonderzoeker bij HAS green academy, lid van de kenniskring van het lectoraat Precision Livestock Farming en promovendus bij de onderzoeksgroep Toegepaste Datascience van dr. J. de Vlieg aan de TU/e.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voeding en gezond leven

    Onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven

    Via de onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven hebben we de ambitie om met praktijkonderzoek – gekoppeld aan opleidingen, cursussen en adviestrajecten - een belangrijke bijdrage leveren aan het doel: ‘Een gezond leven – je hele leven lang’.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde voedselproductie

    Onderzoeksgroep Gezonde voedselproductie

    De onderzoeksgroep Gezonde voedselproductie heeft betrekking op de hele voedselketen: thema’s zoals kringlooplandbouw, bodem, reductie voedselverspilling, eiwittransitie, nieuwe voedselsystemen, ketenontwikkeling, verdienmodellen en ondernemerschap in de primaire sector hebben hierin een plek. We zoomen in op onderdelen en verliezen nooit de hele keten uit het oog.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Gezonde leefomgeving

    Onderzoeksgroep Gezonde leefomgeving

    Zowel het landelijk als stedelijk gebied staat aan de vooravond van grote veranderingen: de natuur en waterkwaliteit staan onder druk en het klimaat verandert. De biodiversiteit moet worden hersteld, de vergroening van steden opgeschaald en er moet een balans worden bereikt tussen wat de natuur kan dragen en wat we als samenleving van haar vragen. Ook de draagkracht van het water- en bodemsysteem wordt op veel plekken overschreden. Deze urgente opgaven hebben een weerslag op de fysieke ruimte, de regionale en lokale economie en de sociale cohesie van het landelijk en stedelijk gebied.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Aanmelden HAS consumentenpanel

    Meld je aan voor het HAS consumenten-panel

    Wil jij onze studenten helpen met hun onderzoek? Word dan lid van het HAS consumentenpanel. Bij HAS green academy wordt veel consumentenonderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken door studenten en onderzoekers. Helaas lukt het vaak niet om een representatieve doelgroep te vinden voor deze onderzoeken. Door onze studenten wordt veel moeite gedaan om een representatieve doelgroep te werven. Deze consumenten zouden wij graag nog eens kunnen benaderen voor vervolgonderzoek. Daarom is het HAS consumentenpanel opgezet.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Onderzoekspodcast Hart voor Groen

    Hart voor Groen

    Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we thema’s op het snijvlak van agro, food en leefomgeving. We delen onze kennis en expertise over praktijkonderzoek, bespreken mooie projecten en vertellen persoonlijke verhalen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Leon van Kouwen

    Leon van Kouwen

    Leon van Kouwen is docentonderzoeker bij HAS green academy en PhD candidate bij het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is kenniskringlid van het lectoraat Klimaatrobuuste landschappen.


    1. Home
    2. Onderzoek
    3. Fabian Ercan

    Fabian Ercan

    Als gepromoveerd klimaatbioloog ligt Fabians wetenschappelijke interesse bij de interactie tussen de levende wereld en de fysieke wereld. Hij combineert geografie, biologie, paleo-ecologie en klimatologie. Fabian werkt bij HAS green academy binnen het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen als docentonderzoeker. Hier vertaalt hij deze interesses verder naar de praktijk.





    1. Home
    2. Samenwerken
    3. HAS Zuidwestelijke Delta

    HAS green academy in de Zuidwestelijke Delta

    HAS green academy is sinds 2014 actief in de regio Zuidwestelijke Delta in West-Brabant. Studenten werken er samen met het werkveld binnen (afstudeer)projecten, minors en stages aan uitdagende vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving. Denk aan eiwittransitie, foodinnovatie, bodembeheer en total use (geen afval). Ook maken studenten kennis met lokale bedrijven via gastlessen en excursies.




    1. Home
    2. Samenwerken
    3. HAS bedrijvenmarkt

    HAS bedrijvenmarkt

    Wij vinden het belangrijk om werkgever en student met elkaar in contact te brengen in de sector agro, food en leefomgeving en zo een beeld te vormen van de mogelijkheden voor stages of afstudeeropdrachten en hun toekomstige arbeidsperspectieven. Dit doen wij in de vorm van een markt/ beurs.


    1. Home
    2. Samenwerken
    3. Fieldlabs Noord-Limburg

    Fieldlabs Noord-Limburg

    Fieldlabs Noord-Limburg is de topregio op het gebied van onder andere logistiek, land- en tuinbouw, voeding, gezondheid, technologie, circulariteit en grensoverschrijdend ondernemen. Maar wat doen wij dan? En wat heb je eraan?




Filters

Expertise