1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Studentverhaal Tomas

    Tomas voelt zich als een vis in het water in de stad Den Bosch. Hij koos voor de opleiding Milieukunde aan HAS green academy.

  • Studentverhaal Sera

    De opleiding waarvoor Sera heeft gekozen, is alleen op HAS green academy of in Almere te volgen. ‘Ik bezocht de open dag van de HAS en voelde me direct thuis door de gezellige sfeer die er hangt.’

  • Masterclass Expeditie Toekomst

    Masterclass Expeditie Toekomst

    Hoe denken jongeren over de toekomst van voedsel, landbouw en leefomgeving? Het lectoraat Future Food Systems organiseerde net voor de zomer van 2022 de vijfdaagse masterclass Expeditie Toekomst over dit onderwerp.

  • Studentverhaal Lars

    ‘HAS green academy is een super prettige school! De sfeer, kleinschaligheid en persoonlijk contact spreken me erg aan. Daarnaast niet onbelangrijk: mijn opleiding is nergens anders te volgen!’

  • Studentverhaal Jan Paul

    ‘Ik heb altijd een diepe interesse voor de natuur gehad. Toen ik op zoek ging naar een passende opleiding, kwam HAS green academy als best aangeschreven hogeschool naar voren.’

  • Studentverhaal Corné

    Den Bosch is een super leuke stad en Corné vindt HAS green academy een fijne werkplek. De opleiding van zijn keuze sluit goed aan bij wat hij wil gaan doen.

  • VOLTOOID - Lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector

    Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector met lector Drs. Elies Lemkes-Straver legde primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkgericht onderzoek op het gebied van het duurzaam produceren van voedsel zowel nationaal als internationaal. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

  • Klimaatrobuuste landbouw

    De afgelopen jaren is er vanuit het lectoraat Klimaatrobuuste landschappen veel onderzoek gedaan op het gebied van klimaatrobuuste landschappen en hoe je klimaatrobuuste landbouw hierin kunt meenemen.

  • afbeelding Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

    VOLTOOID - Lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur

    HAS green academy heeft samen met de Provincie Noord-Brabant het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur opgezet met als doel kennis over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en toepassingen hiervan in de praktijk te bundelen. Het lectoraat richtte zich sterk op verdienmodellen voor natuur-inclusieve landbouw. Lectoren zijn Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg van de Natuurverdubbelaars. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

  • vrouw met tomatenplant

    Sensortechnologie in tomatenteelt

    De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Binnen het project SCOUT heeft het lectoraat Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem zich hierin verdiept, specifiek op de tomatenteelt.

  • HAS klimaatkamer

    VOLTOOID - Lectoraat Nieuwe Teeltsystemen

    Het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen met lector Ir. Jasper den Besten richtte zich op de toepassing van innovaties in de hightech glastuinbouw en in gesloten systemen zoals vertical farming. Het lectoraat werkte nauw samen met de praktijk aan ontwikkelingstrajecten en bij de validering van systemen. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

  • logo INVIS lectoraat HAS

    VOLTOOID - Lectoraat INVIS

    Het lectoraat INVIS (Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig) had als doel bij te dragen aan de reductie van de klimaatbelasting door vis op een duurzamer manier te produceren met behulp van insecten als eiwitbron in visvoer. Dr. Ir. Olga Haenen was lector van het lectoraat INVIS. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

  • vrouw in fabriek

    Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagen

    Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Een dialoog met elkaar, waarbij klant en bank elkaar uitdagen om de lat steeds hoger te leggen? Onderscheidend in de voedselketen en het beste voedingsmiddelenpakket in de wereld. Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

  • Griekenland ruines

    Studentverhaal Iza

    Tuinbouw en akkerbouw student Iza vindt de gemoedelijkheid op HAS green academy erg fijn.

  • man en vrouw tussen de planten in kas

    Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    6 maanden

    In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

  • Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

    Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

    pubDate
    07-09-2022

    HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • mensen rondom datadashboard

    Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen

    pubDate
    07-09-2022

    Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.

  • HAS-studenten

    HAS Hogeschool heet vanaf nu HAS green academy

    pubDate
    06-09-2022

    HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten én professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies.

  • food waste

    Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

    pubDate
    06-09-2022

    HAS green academy houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

  • pet monitor

    Pet Monitor

    De Pet Monitor is een rapport over trends en ontwikkelingen binnen de gezelschapsdierensector. De monitor is geschreven vanuit het Trendpanel Gezelschapsdieren, gecoördineerd door Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met HAS green academy.

  • Kennispact HO Brabant

    HAS green academy ondertekent Kennispact HO Brabant

    pubDate
    05-09-2022

    Om de toekomstige economische groei in Brabant te versterken en ervoor te zorgen dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is om deze groei te faciliteren, slaan de provincie Noord-Brabant en de Brabantse universiteiten en hogescholen de handen ineen. Zij ondertekenden op 2 september het Kennispact HO Brabant. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen deed dit namens HAS green academy.

  • Voorkomen van voedsel- verspilling in de voedingsindustrie

    Inzicht krijgen in de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau, met als doel deze verspilling te verminderen. Dit is waar het de afgelopen twee jaar tijdens het project Voorkomen Voedselverspilling in de keten om heeft gedraaid. Het lectoraat Design Methoden in Food heeft zich bezig gehouden met het voorkomen van voedselverspilling binnen de zuivel-, vlees- en AGF-keten.

Filters

Expertise