1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Student story Sayonika

    The balance between theoretical and practical experiences was very important for Sayonika while searching for universities. Also, the university had to be located in an internationally friendly country. HAS green academy offered her both. This made her decision a lot easier.

  • Student story Francisco

    Because of his background in pharmacy and nutrition, Francisco was interested in related fields such as agrochemicals and plant nutrition. That is why HAS green academy was the best option for him.

  • Student story Ali

    Why HAS green academy? Ali explains: “The practical approach and hands-on mentality of the University of Applied Sciences were the main reasons for making the big step to study in the Netherlands.” The perfect opportunity to challenge himself in ways he was not used to.

  • gereedschapskist

    De VerleidingsToolbox

    Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.

  • Studentverhaal Femke

    Niet weten wat je precies wilt doen wanneer je klaar bent met je hbo-opleiding is logisch. Je bent nog jong en de wereld biedt zoveel mogelijkheden. Maar het is wel belangrijk om een idee te hebben wat je wel en niet leuk vindt.

  • Goed Verpakt

    Wat is de beste en meest duurzame manier van verpakken? Met die vraag worstelen bedrijven elke dag. De optimale situatie zou géén verpakking zijn, maar dat is bij voedsel vaak niet mogelijk. Toch kunnen we ook niet blijven verpakken zoals we tot nu toe steeds hebben gedaan. Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich in het project Goed Verpakt op de meest 'onduurzame' aspecten van kant- en klaar maaltijden, portieverpakkingen en verpakte AGF-producten. Op 21 september 2023 is de eindpublicatie van het Goed Verpakt project gepubliceerd.

  • food waste

    ZERO Food Waste Challenge

    Het lectoraat Design Methoden in Food is aanjager van de ZERO Food Waste Challenge dat als doel heeft hbo-studenten bewustmaken van voedselverspilling in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie. De live kick-off van de editie van 2023 vond plaats op 12 september 2023 om 18.45 uur.

  • vrouw in kas met planten

    Plantenkwekers-cursus

    Locatie
    Den Bosch en Op locatie
    Studieduur
    6 dagdelen

    Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

  • Incompany De bodem als basis voor gebiedsontwikkeling

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    0 maanden

    In de maatwerkcursus De bodem als basis voor gebiedsontwikkeling komen stakeholders samen om een gezamenlijke visie te ontwikkelen op de bodem in de eigen regio. Dit traject was voorheen bekend onder de naam Integraal bodemcoach.

  • Teach the teacher programma

    Locatie
    Den Bosch en Venlo
    Studieduur
    15 dagen

    HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.

  • studenten met koe

    Studentverhaal Stijn en Amy

    Amy en Stijn zitten in het 4e jaar van de opleiding Veehouderij bij HAS green academy. Als beroepsopdracht voor hun afstuderen doen ze onderzoek bij Hoeve Boveneind, een praktijkleerbedrijf van de HAS, naar ademanalyse als vroegtijdige detectie van ketose bij melkkoeien.

  • Afgestudeerde Loekie aan het woord

    Loekie studeerde Food Innovation bij HAS green academy en werkt nu als manager innovation. “Lekker eten kan het dagelijks leven zo veel leuker en interessanter maken."

  • Afgestudeerde Menno aan het woord

    Tijdens zijn opleiding Food Innovation heeft Menno zijn eigen onderneming Vital Forest kunnen opzetten via de Topklas ondernemen. “Daar heb ik onder begeleiding van professionals écht het fundament kunnen leggen voor mijn onderneming.”

  • Afgestudeerde Tycho aan het woord

    Na zijn opleiding aan de HAS volgde Tycho nog een master Geo-Information Science in Wageningen en een minor in Urban Design aan de universiteit van Kopenhagen.

  • Afgestudeerde Merel aan het woord

    Merel studeerde Applied Geo-Information Science bij HAS green academy en werkt nu bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant als medewerker informatie, onderzoek en analyse (IOA).

  • Student Management van de Leefomgeving in samenwerkingssetting

    Studentverhaal Joep

    Joep is eerstejaars student bij de opleiding Management van de Leefomgeving en heeft voor HAS green academy gekozen, omdat je veel in de praktijk bezig bent.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Maureen

    Maureen is tweedejaars student bij de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Voor Maureen was er maar één keuze mogelijk, dat was HAS green academy!

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Marit

    Tijdens haar mbo-opleiding kwam Marit erachter dat ze wilde doorstuderen. Het moest iets zijn dat bij haar interesse in paarden en dieren past. Zo kwam ze terecht bij HAS green academy.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Roos

    Roos was één van de eerste studenten die begon aan de opleiding Health Innovation bij HAS green academy. ‘’Health Innovation was een nieuwe opleiding en meteen had ik al interesse in de thematiek van de opleiding."

  • Student Milieukunde in Milieukundehal

    Studentverhaal Emma

    Emma is vierdejaarsstudent bij de opleiding Milieukunde. Ze weet nog precies hoe het voelde toen ze voor het eerste bij HAS green academy binnenkwam én wat ze zo fijn vindt aan haar opleiding.

Filters

Expertise