1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering

    HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering

    Hutten catering heeft een enorme ambitie op het gebied van duurzaamheid: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen als voor de horeca, retail en petrol is dat een flinke kluif. Daar kunnen zij dan ook alle hulp bij gebruiken. Daarom dienden zij een ‘challenge’ in voor vierdejaars HAS-studenten van de minor Challenge Sustainability.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start

    Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start

    Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkeltraject van foodverpakkingen goed kunnen begeleiden, dun gezaaid waren, terwijl die trajecten vaak complex en kostbaar zijn. De cursus bestaat uit tien dagdelen en gaat op 8 september weer van start op de HAS Hogeschool in Den Bosch.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

    HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen

    Sinds maart 2019 werken de Provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, HAS Hogeschool en fritesproducent Farm Frites samen in de Groene Cirkel ‘Duurzame Fritesketen’. De resultaten in de afgelopen 3 jaar gaven aanleiding om op dezelfde goede voet verder te gaan. Daarom verlengden de partners op 19 mei 2022 het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy en Bamboo Brands ontwikkelen Consumer Behaviour Lab

    HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

    Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

    HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs

    HAS-studenten Max de Visser, Leon Sunier, Mark Noorloos en Fabian van Veen hebben de felbegeerde GroenPact Impactprijs 2021 in de wacht gesleept. Hun project 'Vergroenen met Impact' kwam als winnaar uit de bus in de hbo-categorie. Op maandag 16 mei werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk event bij Inholland Delft.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede

    Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede

    Ontwikkelingen als intensieve landbouw, urbanisatie en klimaatverandering hebben de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten ongewenst snel doen afnemen met nadelige gevolgen voor ons ecosysteem. Met de nieuwste technische snufjes kunnen we dier- en plantsoorten inmiddels beter dan ooit monitoren, van bedwantsen in je vakantiehuisje tot de achteruitgang van natuurgebieden. Onmisbaar voor het behouden en beschermen van de biodiversiteit. Margje Voeten is lector bij HAS Hogeschool en weet als geen ander hoe je in de praktijk met deze monitoringstechnieken werkt. Op 17 mei hield ze haar lectorale rede.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022

    HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022

    HAS Hogeschool heeft zich als educatiepartner aangesloten bij de Dutch Food Week die van 8 t/m 15 oktober 2022 gehouden wordt. Bert van Wanrooij van Dutch Food Week en bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen van HAS Hogeschool zetten op 9 mei 2022 hun handtekening onder de overeenkomst.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

    De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

    In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

    HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

    Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

    Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruijn een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

    HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

    Boeren, proeftuinen, onderwijsinstellingen waaronder HAS Hogeschool en de overheid zijn samen gestart met het innovatieve project ‘Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten’. Lectoren Rob Bakker en Judith van de Mortel gaan samen met docentonderzoekers en studenten binnen het project praktijkonderzoek doen naar de verduurzaming van de landbouw.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Docentonderzoeker Martin Perescis promoveert met onderzoek vroege factoren ontwikkeling epilepsie

    Docentonderzoeker Martin Perescis promoveert met onderzoek vroege factoren ontwikkeling epilepsie

    Docentonderzoeker Martin Perescis van de opleiding Toegepaste Biologie is op 10 februari 2022 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een onderzoek naar vroege factoren in de ontwikkeling van epilepsie. 12 studenten van HAS Hogeschool hebben de afgelopen jaren actief bijgedragen aan het onderzoek.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nieuwe fase Delta Agrifood Business

    Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

    Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Keuzegids Hbo 2023

    6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

    De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    In het project ‘Wijk Vliertkwartier’ werken studenten en docenten van de HAS samen met Avans Hogeschool en het Koning Willem I College aan de gebiedsontwikkeling in het Vliertkwartier. Als het aan de zeven Bossche onderwijsorganisaties en de gemeente ligt, gaan straks alle Bossche studenten, van mbo tot wo, met elkaar aan maatschappelijke vraagstukken werken. Onlangs sloten zij daarvoor het convenant Bosch Onderwijsinnovatie Akkoord.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwerking met HAS Hogeschool in het leven geroepen. Thijs, derde generatie van een familie van akkerbouwers in Steenbergen, won de stimuleringsprijs met zijn essay genaamd 'Strokenteelt is de toekomst; in tegenstelling tot de huidige monocultuur, een weerbaar teeltsysteem'. Aan de prijs is een studiecheque van €2000 verbonden.



Filters

Expertise