Zoeken
Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.
-
-
-
-
-
-
-
-
Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen
Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.
-
Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten
HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.
-
HAS-studenten en MKB gaan samen op expeditie in Food & Health Innovation en Duurzaamheid
In samenwerking met het LIOF-programma LimburgToekomstBestendig biedt HAS green academy vestiging Venlo per januari 2024 wederom 2 nieuwe expedities aan: Expeditie Food & Health Innovation en Expeditie Duurzaamheid.
-
HAS betrokken bij onderzoek impact dierondersteunde interventies op honden
Het aantal honden dat ingezet wordt tijdens therapie of coaching sessies van mensen is de laatste 3 jaar verdubbeld. Uit onderzoek blijkt dat deze sessies vaak positieve gevolgen hebben voor de mens, echter over de impact op de hond is nog weinig bekend. HAS Hogeschool gaat dit samen met Aeres Hogeschool Dronten, Universiteit Utrecht en een aantal organisaties werkzaam in het veld van de Animal Assisted Interventions onderzoeken.
-
BEZOEK NU DE HAS EXPO 2022
Op donderdag 16 juni, staat traditiegetrouw de HAS Expo op de agenda. Na een succesvolle editie in 2021 waarbij de posters meer dan 7.000 keer zijn bekeken en 750 keer grondig zijn gelezen kiezen we er ook dit jaar weer voor het digitaal te organiseren.
-
Micro-organismen ontrafeld
In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je de basis van micro-organismen. Je leert waarom producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen.
-
Het Zwamcijsje, een HAS idee dat nu de markt op gaat
Het Zwamcijsje is het moderne saucijzenbroodje. De geur, kleur en smaak waarvan je gaat watertanden, maar dan plantaardig en met een hoop minder vet.
-
- Home
- Meer HAS
- Nieuws
- Deel 6 blogserie - Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? (slot)
Kan natuurinclusieve landbouw van Nederland weer een GIDS-land maken? - Deel 6 blogserie (slot)
Kan Nederland GIDS-land worden met natuurinclusieve landbouw, waarbij een goed verdienmodel voor de boer centraal staat? That’s the question! Daan Groot sluit de blogserie af.
-
- Home
- Meer HAS
- Nieuws
- HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering
HAS-studenten ontwikkelen model voor CO2-reductie rundvlees binnen Hutten catering
Hutten catering heeft een enorme ambitie op het gebied van duurzaamheid: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen als voor de horeca, retail en petrol is dat een flinke kluif. Daar kunnen zij dan ook alle hulp bij gebruiken. Daarom dienden zij een ‘challenge’ in voor vierdejaars HAS-studenten van de minor Challenge Sustainability.
-
Cursus Packaging Projectmanager aan HAS weer van start
Adviesbureau GetPact en HAS Hogeschool ontwikkelden een paar jaar geleden samen de cursus Packaging Manager. Beide partijen zagen dat projectmanagers die het ontwikkeltraject van foodverpakkingen goed kunnen begeleiden, dun gezaaid waren, terwijl die trajecten vaak complex en kostbaar zijn. De cursus bestaat uit tien dagdelen en gaat op 8 september weer van start op de HAS Hogeschool in Den Bosch.
-
- Home
- Meer HAS
- Nieuws
- HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen
HAS Hogeschool en partners verlengen convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen
Sinds maart 2019 werken de Provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, HAS Hogeschool en fritesproducent Farm Frites samen in de Groene Cirkel ‘Duurzame Fritesketen’. De resultaten in de afgelopen 3 jaar gaven aanleiding om op dezelfde goede voet verder te gaan. Daarom verlengden de partners op 19 mei 2022 het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’.
-
HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab
Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.
-
HAS-studenten winnen Impactprijs Groen Onderwijs
HAS-studenten Max de Visser, Leon Sunier, Mark Noorloos en Fabian van Veen hebben de felbegeerde GroenPact Impactprijs 2021 in de wacht gesleept. Hun project 'Vergroenen met Impact' kwam als winnaar uit de bus in de hbo-categorie. Op maandag 16 mei werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijk event bij Inholland Delft.
-
- Home
- Meer HAS
- Nieuws
- Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede
Lector Innovatieve Biomonitoring Margje Voeten van HAS Hogeschool houdt lectorale rede
Ontwikkelingen als intensieve landbouw, urbanisatie en klimaatverandering hebben de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten ongewenst snel doen afnemen met nadelige gevolgen voor ons ecosysteem. Met de nieuwste technische snufjes kunnen we dier- en plantsoorten inmiddels beter dan ooit monitoren, van bedwantsen in je vakantiehuisje tot de achteruitgang van natuurgebieden. Onmisbaar voor het behouden en beschermen van de biodiversiteit. Margje Voeten is lector bij HAS Hogeschool en weet als geen ander hoe je in de praktijk met deze monitoringstechnieken werkt. Op 17 mei hield ze haar lectorale rede.
-
HAS Hogeschool educatiepartner van Dutch Food Week 2022
HAS Hogeschool heeft zich als educatiepartner aangesloten bij de Dutch Food Week die van 8 t/m 15 oktober 2022 gehouden wordt. Bert van Wanrooij van Dutch Food Week en bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen van HAS Hogeschool zetten op 9 mei 2022 hun handtekening onder de overeenkomst.
-
De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september
In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.
-
HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden
Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.