1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

    Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruijn een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

    Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

    HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

    Boeren, proeftuinen, onderwijsinstellingen waaronder HAS Hogeschool en de overheid zijn samen gestart met het innovatieve project ‘Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten’. Lectoren Rob Bakker en Judith van de Mortel gaan samen met docentonderzoekers en studenten binnen het project praktijkonderzoek doen naar de verduurzaming van de landbouw.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Docentonderzoeker Martin Perescis promoveert met onderzoek vroege factoren ontwikkeling epilepsie

    Docentonderzoeker Martin Perescis promoveert met onderzoek vroege factoren ontwikkeling epilepsie

    Docentonderzoeker Martin Perescis van de opleiding Toegepaste Biologie is op 10 februari 2022 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een onderzoek naar vroege factoren in de ontwikkeling van epilepsie. 12 studenten van HAS Hogeschool hebben de afgelopen jaren actief bijgedragen aan het onderzoek.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nieuwe fase Delta Agrifood Business

    Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

    Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Keuzegids Hbo 2023

    6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

    De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    In het project ‘Wijk Vliertkwartier’ werken studenten en docenten van de HAS samen met Avans Hogeschool en het Koning Willem I College aan de gebiedsontwikkeling in het Vliertkwartier. Als het aan de zeven Bossche onderwijsorganisaties en de gemeente ligt, gaan straks alle Bossche studenten, van mbo tot wo, met elkaar aan maatschappelijke vraagstukken werken. Onlangs sloten zij daarvoor het convenant Bosch Onderwijsinnovatie Akkoord.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwerking met HAS Hogeschool in het leven geroepen. Thijs, derde generatie van een familie van akkerbouwers in Steenbergen, won de stimuleringsprijs met zijn essay genaamd 'Strokenteelt is de toekomst; in tegenstelling tot de huidige monocultuur, een weerbaar teeltsysteem'. Aan de prijs is een studiecheque van €2000 verbonden.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022

    Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022

    Pablo Schultz, student Food Innovation bij HAS Hogeschool, heeft met zijn concept Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022 gewonnen. Pablo ontwikkelde een sprankelende koffiesoda als gezond én lekker alternatief voor gewone frisdrank. Dutch Food Week wil met de prijs ondernemerschap onder jonge voedseltalenten stimuleren en ze bij de jaarlijkse KickStartShow een podium geven.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

    Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

    Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld

    HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld

    Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die op 1 februari tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen

    HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen

    Dr. ir. Ellen Weerman is op 1 januari 2022 gestart met het nieuwe lectoraat ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij HAS Hogeschool en onderzoeksinstituut NIOO-KNAW. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe andere vormen van landbouw kunnen bijdragen aan het verbeteren van waterkwaliteit en biodiversiteit door op een slimme manier gebruik te maken van het landschap.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Project RESTRUCTURE gericht op textuureigenschappen en eetsnelheid

    HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

    In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw

    Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw

    Lector Daan Groot van het inmiddels afgeronde lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur heeft een doorstart gemaakt als lector met een nieuw lectoraat: Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen kunnen ontstaan voor natuurinclusieve ondernemers.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe Engelstalige minors gericht op het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector

    HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe Engelstalige minors gericht op het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector

    HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefomgeving en die vragen om een integrale aanpak. Het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector is een thema dat in verschillende minors centraal staat, elk met het accent op een andere plek.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe workshop: Duurzame bedrijfsvoering in agrifood

    HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe workshop: Duurzame bedrijfsvoering in agrifood

    HAS Hogeschool zorgt met het aanbod aan cursussen en opleidingen voor de zakelijke markt voor een praktische aansluiting richting het werkveld op de thema’s van vandaag en morgen. Een thema als duurzaamheid passeert daarbij vaak de revue. Maar nu is er een workshop ontwikkeld die hier voor 100% op gericht is: de workshop Duurzame bedrijfsvoering in agrifood.


Filters

Expertise