1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise

    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    Bram brengt boer en burger dichterbij elkaar met TikTok

    Bram Romme is vierdejaars student Veehouderij en is een paar weken terug geïnterviewd door hét magazine voor jong agrarisch Nederland: BNDR. Het ging hierbij voornamelijk om Bram zijn TikTok account, waarmee hij jongeren beter bekend wil maken met de melkveehouderij. Lees het artikel na in BNDR of hier onder, en vergeet niet om Holycow te volgen op TikTok!



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Project Kenia food loss/waste

    Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

    Hans Huijbers neemt afscheid als voorzitter Raad van Toezicht

    Hans Huijbers, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van HAS green academy, treedt eind 2022 af. Na ruim 12 jaar lid te zijn geweest, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter, draagt hij het voorzitterschap over aan Anita Wouters. Op 15 december nam hij de voorzittershamer nog één keer ter hand. In dit artikel kijkt Hans Huijbers terug op 12 jaar Raad van Toezicht en werpt hij een blik op de toekomst.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren

    Zoals gezien in de Nieuwe Oogst: 'Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren'

    Theo van Heeswijk en zoon Niels in Eerde mogen zich sinds kort natuurinclusieve melkveehouders noemen. Vader en zoon gingen bij HAS green academy samen de schoolbanken in om meer te leren over natuurinclusieve bedrijfsvoering. Zoon Niels deed dit naast zijn hbo-opleiding Veehouderij die hij ook bij HAS green academy volgt. In de Nieuwe Oogst verscheen onlangs het verhaal over hun ervaring.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Programma Gezonde Leefomgevingen

    HAS en Avans zetten met onderzoek in op meer en gezondere levensjaren voor inwoners

    HAS green academy en Avans Hogeschool realiseren binnen het Programma Gezonde Leefomgevingen met een grote groep consortiumpartners een onderzoeksinfrastructuur om nieuwe kennis, methoden en best practices te ontwikkelen op het gebied van gezonde leefomgevingen. Dit zijn omgevingen die bijdragen aan meer en gezondere levensjaren voor inwoners. De onderwijsinstellingen hebben recent een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor fase 1 van het programma.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast plantaardige eiwitten ook gaat richten op bijvoorbeeld cellulaire agricultuur en insecten.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Food Experience 2023

    HAS Food Experience 2023: studenten zijn ā€˜on fire'

    De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Eerste HAS microcredential uitgereikt

    Eerste HAS microcredential uitgereikt

    Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus: Ingrediƫnten in voedingsmiddelen

    Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

    Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

    Bij HAS green academy was op 18 januari de Talkshow Food &Health Tomorrow, dé talkshow van HAS green academy over de toekomst van voeding en gezondheid. We kijken terug op een inspirerende dag met inhoudelijk interessante gesprekken over onze voedselomgeving en hoe onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hun rol kunnen pakken in het gezonder maken van die omgeving.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

    Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

    De maatschappij wordt steeds meer datagedreven. We ondervinden steeds meer toegevoegde waarde van data en gaan data verwerken. Steeds vaker worden maatschappelijke opgaven ook aangepakt met goed data inzicht als vertrekpunt. De hamvraag is: hoe gaan we ethisch verantwoord met die data om?



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

    Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

    Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt door HAS green academy, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten en de Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd tijdens de landelijke hbo ZERO Food Waste Challenge (ZFWC).



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

    HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

    HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van de onderwijsinstelling ondertekende daartoe op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    Lectoraten onderzoeken klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    HAS green academy participeert in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape. De 3 consortia, bestaande uit onderzoekers aan universiteiten en hogescholen en zowel publieke als private partners, krijgen in totaal circa 5,5 miljoen euro.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Financiële impuls geeft boost aan onderzoek gericht op transitie naar duurzaam voedselsysteem

    Financiƫle impuls geeft boost aan onderzoek transitie duurzaam voedselsysteem

    Corné Verhees en Patricia de Cocq van HAS green academy en Elma Mieras van de coöperatieve Rabobank hebben op 3 maart een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met onderzoek bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan dit onderzoek.


Filters

Expertise