1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Consumer Behaviour Lab

    HAS green academy en Bamboo Brands lanceren Consumer Behaviour Lab

    Bamboo Brands en HAS green academy lanceren het Consumer Behaviour Lab (CBL). Het CBL ontwikkelt betrouwbare voorspellingsmethoden die voedselkeuzegedrag meten in plaats van intenties van consumenten. Het CBL ondersteunt hiermee start-ups en scale-ups in hun innovatieprocessen. Dit vergroot het potentieel marktsucces van foodconcepten en dringt voedselverspilling terug.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

    HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

    Onderwijsinstellingen in Nederland moeten een plek zijn waar elke student op voet van gelijkheid met andere studenten aan het onderwijs deelneemt. Waar elke student ongeacht achtergrond of visie zich welkom en geaccepteerd voelt. Dat is waar HAS green academy zich voor inzet en bevestigd dat vandaag met het ondertekenen van de intentieverklaring van het VN-verdrag.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Samenwerken aan kwaliteit en voedselveiligheid

    Samenwerken aan kwaliteit en voedselveiligheid - Mars Wrigley

    In het 4e jaar voeren studenten van HAS green academy in het kader van hun afstuderen een project uit in het bedrijfsleven. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van HAS green academy. De projectaanpak, doelstellingen en resultaten worden in een contract tussen HAS green academy en de opdrachtgever vastgelegd. Dankzij deze formule profiteert de opdrachtgever van multidisciplinaire deskundigheid, een brede know-how en enthousiaste jonge professionals. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van 2023 was een opdracht vanuit Mars Wringley.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Een leven lang ontwikkelen in de voedingsmiddelenindustrie

    Een leven lang ontwikkelen in de voedings-middelenindustrie

    De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. Hoe spelen we bij HAS green academy in op deze veranderingen?



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Kansen voor een duurzamere keten: de Nieuwe cursus CSRD

    Kansen voor een duurzamere keten: de nieuwe cursus CSRD

    In maart start de nieuwe cursus Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan HAS green academy. Deze cursus is ontwikkeld voor inkoop-, sales-, supply chain, marketing-, en kwaliteitsmanagers binnen de food en agro sector, die aan de slag willen (of moeten) met verduurzaming of het rapporteren over duurzaamheid binnen hun werk. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je een dergelijke rapportage interpreteert of opzet? Dan is deze cursus wat voor jou!


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Toekomstbestendig adviseren: de nieuwe cursus Akkerbouwadviseur in 2030

    Toekomst-bestendig adviseren: de nieuwe cursus Akkerbouw-adviseur in 2030

    Dit jaar start HAS green academy met de nieuwe cursus Akkerbouwadviseur in 2030. Deze cursus is opgezet voor adviseurs en andere professionals die behoefte hebben aan bijscholing op basis van duurzame ontwikkelingen in de akkerbouwsector. De cursus richt zich erop om een concreet beeld te scheppen van de wet- en regelgeving die de sector te wachten staat voor de komende jaren, en de uitdagingen én kansen die zij met zich meebrengen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Food Experience 2024

    HAS Food Experience 2024

    Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort

    HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy is haar tweede termijn ingegaan. Dit betekent een nieuwe periode van vier jaar onderzoek met als doel het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Het lectoraat doet dit samen met partner Naturalis Biodiversity Center. Afgelopen dinsdag was bij Naturalis een interactieve bijeenkomst om de verlenging te vieren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024

    Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024

    Winnaars FoodmanShip Awards onthuld! Op 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van gedreven studenten, bijna klaar om de arbeidsmarkt te betreden, werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hart voor Groen – de HAS green academy onderzoekspodcast

    HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek

    Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Docent van het Jaar 2024

    Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024

    Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’

    Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’

    Zeven hbo’s, zeven mbo’s, twee gemeenten, JOGG, Jong Leren Eten, Flevo Campus, MBO Platform Sport en Gezonde Leefstijl en het Voedingscentrum hebben op 26 januari bij de mbo-instelling Yuverta in Den Bosch het onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ’ afgetrapt. Centraal in het project staan mbo-studenten: hoe ze over plantaardig voedsel denken, hoe plantaardig ze eten en met welke oplossingen ze zélf komen om meer plantaardig voedsel te gaan eten.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

    Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

    NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond

    Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond

    Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lectoraat ontwikkelt innovatieve monitoringstechnieken voor bredere biodiversiteit

    Lectoraat ontwikkelt innovatieve technieken monitoring voor meer biodiversiteit

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Stefanie van Mook en Liesbeth Velema te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding

    Liesbeth Velema en Stefanie van Mook te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding

    Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur

    Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur HAS green academy

    De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024

    Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024

    Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

    Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

    Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.


Filters

Expertise