1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise

    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. 3 frustraties van een GIS-specialist

    3 frustraties van een GIS-specialist

    Geografisch informatiesysteem, ofwel GIS. Een GIS-specialist werkt aan het digitaal invoeren, analyseren en in kaart brengen van geografische data. Ook adviseert GIS staat voor: geografisch informatiesysteem.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Expo 2023

    HAS Expo 2023 nu online!

    Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

    HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

    Onze tweedejaarsstudenten Applied Geo-information Science kregen vrijdag 2 juni een workshop van Atlassers Harm van Wijnen en Stéphanie Wesselink. De HAS-studenten hebben tijdens deze workshop geleerd hoe ze Atlas kunnen gebruiken bij het maken van visualisaties met geo-data.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

    Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

    Onderzoeken hoe we het verdienvermogen van boeren die kringlooplandbouw bedrijven kunnen vergroten. Dat is de centrale vraag van het onderzoeksprogramma Kennis voor Verdienvermogen. Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy is een van de consortiumpartners. Op 22 juni presenteerden docentonderzoekers en studenten tijdens een symposium de eerste resultaten van het project.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

    Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

    Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van vee en is bepalend voor de kostprijs. Voor veel veehouders is dit steeds vaker een reden om zelf dicht op het rantsoen te zitten en dit continu te optimaliseren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen bij de HAS green academy

    Vernieuwde cursus Product- ontwikkeling van voedings- middelen

    In de steeds veranderende voedingsmiddelenindustrie is innovatie een cruciale factor voor groei en succes. Daarom wordt binnen bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten besteed. Om efficiënt en met succes nieuwe producten te ontwikkelen, is het belangrijk om het innovatieproces te begrijpen en toe te passen. In de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

    Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

    Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Start aanvraag tegemoetkoming cursuskosten duurzame landbouw

    Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Maar liefst 4 HAS-afstudeeropdrachten bij Zwanenberg Food Group

    Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

    Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

    Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

    Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

    Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

    HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy wint internationale designprijs

    HAS green academy wint internationale designprijs

    Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

    Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

    HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

    Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft groen licht gegeven voor de start van het project Groenblauwe Stad. Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland voert HAS green academy het tweejarige onderzoek uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

    Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

    HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nationale Groente- en Fruitdag

    Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

    Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Frans van Leijden Award: bedankt voor het stemmen!

    Frans van Leijden Award: bedankt voor het stemmen!

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit. 


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Werken aan een natuurinclusieve bedrijfsvoering terwijl je netwerkt

    Werken aan een natuurinclusieve bedrijfsvoering terwijl je netwerkt

    In de landbouw zijn er steeds meer ondernemers die hun blik richten op een natuurinclusieve(re) bedrijfsvoering. Janke en Corné zijn twee van zulke ondernemers die deelnamen aan de cursus Natuurinclusieve Bedrijfsvoering aan HAS green academy, geïnitieerd door de Provincie Noord Brabant. Inmiddels plukken ze de vruchten van hun inzet voor een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.



Filters

Expertise