1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise

    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus: Ingrediƫnten in voedingsmiddelen

    Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

    Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

    Bij HAS green academy was op 18 januari de Talkshow Food &Health Tomorrow, dé talkshow van HAS green academy over de toekomst van voeding en gezondheid. We kijken terug op een inspirerende dag met inhoudelijk interessante gesprekken over onze voedselomgeving en hoe onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hun rol kunnen pakken in het gezonder maken van die omgeving.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

    Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

    De maatschappij wordt steeds meer datagedreven. We ondervinden steeds meer toegevoegde waarde van data en gaan data verwerken. Steeds vaker worden maatschappelijke opgaven ook aangepakt met goed data inzicht als vertrekpunt. De hamvraag is: hoe gaan we ethisch verantwoord met die data om?



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

    Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

    Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt door HAS green academy, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten en de Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd tijdens de landelijke hbo ZERO Food Waste Challenge (ZFWC).



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

    HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

    HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van de onderwijsinstelling ondertekende daartoe op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    Lectoraten onderzoeken klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    HAS green academy participeert in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape. De 3 consortia, bestaande uit onderzoekers aan universiteiten en hogescholen en zowel publieke als private partners, krijgen in totaal circa 5,5 miljoen euro.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Financiële impuls geeft boost aan onderzoek gericht op transitie naar duurzaam voedselsysteem

    Financiƫle impuls geeft boost aan onderzoek transitie duurzaam voedselsysteem

    Corné Verhees en Patricia de Cocq van HAS green academy en Elma Mieras van de coöperatieve Rabobank hebben op 3 maart een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met onderzoek bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan dit onderzoek.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Toekomstbestendige veehouderij in Europa

    Toekomstbestendige veehouderij in Europa

    Acht tweedejaars studenten van de opleiding Veehouderij hebben deelgenomen aan een internationaal project gericht op een toekomstbestendige veehouderij. Hierbij namen studenten deel uit Spanje, Portugal en uit het gastland Finland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Dag van de Duurzame Verpakking 2023

    Dag van de Duurzame Verpakking 2023

    Hét kennisevent van Oss komt steeds dichterbij. Op 21 juni van 13:00 tot 17:00 vindt de vierde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Enkele hoogtepunten zijn; de interactieve lezingen van inspirerende sprekers, de pitches van talentvolle studenten en een interdisciplinair tafelgesprek met tafelgasten uit de verschillende schakels van de verpakkingsketen. Dit alles in begeleid door dagvoorzitter en moderator: Stijn Kling!


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

    SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

    In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

    Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

    Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

    Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

    Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Nieuwe workshop: Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox

    Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

    We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox samen met twee experts op het gebied van voedsel naar kijken.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lectorenplatform Biodiversiteit

    Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

    Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

    City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

    De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Groenpact Impactprijs 2023

    Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

    Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.


Filters

Expertise